Europa

articolul anterior articolul urmator

Dulce revanşă: un antreprenor a cumpărat banca care îi refuzase un credit în urmă cu 18 ani

4
12 Oct 2020 11:40:10
Autor: George-Andrei Cristescu
Antreprenorul Adam Deering a cumpărat sediul Băncii Regale a Scoţiei care îi refuzase un împrumut FOTO captură via Manchester Evening News
Antreprenorul Adam Deering a cumpărat sediul Băncii Regale a Scoţiei care îi refuzase un împrumut FOTO captură via Manchester Evening News

Un antreprenor englez a putut simţi un gustul dulce al răzbunării, dar şi-a împlinit şi o ambiţie personală după ce, devenit milionar, a cumpărat sediul băncii care îi refuzase un împrumut în urmă cu 18 ani.

Adam Deering avea 21 de ani când o bancă din oraşul său natal, Urmston, Anglia, i-a refuzat un credit de 10.000 de lire sterline pe motiv că e prea tânăr şi nu are experienţă în afaceri. 
 
În mod ironic el a pornit ulterior propria afacere de gestionare a datoriilor şi a dezvoltat şi alte afaceri de succes în domeniu.
 
18 ani mai târziu, Adam Deering, care este şi un dezvoltator imobiliar, a cumpărat sediul Băncii Regale a Scoţiei pentru 450.000 de lire sterline - ca o revanşă, dar şi pentru a marca o ambiţie împlinită.
 
„Am crezut mereu că dacă munceşti din greu pentru visul tău, totul e posibil”, spune acum antreprenorul de 39 de ani care a cunoscut suişuri şi coborâşuri în afacerile sale.
 
„Am renunţat la jobul meu de vânzător când aveam 21 de ani, întrucât eram sigur că sunt talentat şi pot dezvolta afaceri de succes. Dar cum nu aveam nicio leţcaie, aveam nevoie de un credit bancar”, povesteşte el, potrivit Manchester Evening News.
 
„M-am dus la ei cu un plan de afaceri detaliat şi am cerut 10.000 de lire sterline, dar managerul băncii nu m-a luat în serios. Mi-am pus tot sufletul în el şi îmi amintesc că stăteam cu degetele încrucişate sub masă aşteptând să se uite pe el şi să-mi dea un răspuns. Am fost devastat când în cele din urmă mi-a spus că sunt prea tânăr şi lipsit de experienţă şi nu-şi pot asuma riscul cu mine”.
 
Următoarele luni au fost grele pentru tânărul antreprenor care nu a avut bani decât pentru un mic birou fără mobilier în el. 4 luni a dat telefoane de pe podea înainte ca afacerea să devină una de milioane de lire.
 
„În multe momente am crezut că s-a sfârşit, dar nu m-am dat bătut şi am fot răsplătit”, a spus el care în 2014, adică doi ani de la refuzul creditului, şi-a vândut afacerea pentru 5 milioane de lire.
 
Adam Deering, proprietarul mai multor companii de milioane de lire sterline, între care şi o firmă de insolvenţă, ţine şi discursuri motivaţionale în care îşi spune povestea sa de succes.
 
Antreprenorul are planuri mari pentru clădirea băncii pe care vrea să o transforme în spaţiu comercial, dar şi de locuit.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Goguţă
12.10.2020, 11:53:54

Cand a cumparat mai era sediul bancii in cladire ?

mihailovici mihail
12.10.2020, 16:30:42

Comentariu considerat abuziv.

nitup
12.10.2020, 12:16:16

Si acum va da imprumuturi la toata lumea

CRISTIAN MIHAI VIRVOREA
12.10.2020, 14:29:18

...tine si discursuri motivationale... Conferinte de genul asta ar trebui tinute in Romania non-stop.Si nu numai despre antreprenoriat. Si despre politica, social, istorie, COVID. In perioada 1931-1944 s-au tinut sute de conferinte in Bucuresti cu salile pline. Sindicalistii participau in masa la conferinte. Era o mandrie pentru ei sa participe, Vorbeau acolo politologi (si de stanga, si de dreapta), istorici (Iorga), oameni de cultura si arta.In Romania este o lipsa mare de comunicare intre varfuri si mase.

Modifică Setările