articolul anterior articolul urmator

După Brexit, scandalul UE-Turcia va fi a doua mare temă a europarlamentarelor

17
15 Mar 2019 12:36:47
Cristian Unteanu
FOTO EPA/TOLGA BOZOGLU
FOTO EPA/TOLGA BOZOGLU

17 Comentarii

din Bugeac Gabriel
15.03.2019, 12:46:41

Soarta Angliei va fi hotărâtă de Germania, Franța.. începe campania pentru europarlamentare.. Iar Turcia sper să fie zdrobită.. au bombardat Yugoslavia.. au apărut statele islamice Bosnia și Herțegovina, Kosovo.. dar Kurzii, Armenii, Grecii din Turcia n-au niciun drept.. jumate' de Turcie aparține kurzilor.. restul a fost a grecilor și armenilor.. plus că tre'să plătească și pentru genocidul armean.

-1 (5 voturi)
Găvrilă
15.03.2019, 14:31:28

trompeta mujica. De ce nu-ti expui tu ineptiile pe sputnik sau roassia today? Crezi ca intereseaza pe cineva postarile tale?...nici macar colegii tai de pe savuschina nu cred ca le citesc

-1 (5 voturi)
Lucifer
15.03.2019, 13:35:49

Actuala UE (şi se pare că şi viitoarea...) se radicalizează contra puterilor din imediata vecinătate-Rusia, Turcia- dar şi împotriva SUA, UK, etc. "Capul răutăţilor" este se pare Germania, care vrea să impună celorlaţi să recunoască statutul ei de "mare putere" europeană şi chiar mondială. Să zicem că Germania are dreptate, dar nu poate obţine asta înfruntându-se cu SUA+UK. Da, istoric Germania a fost înfrântă de două ori în WW1 şi WW2 de către SUA+UK şi asta nu se uită uşor. Cel mai bine ar fi ca Germania "să coopereze" cu SUA+UK şi să lupte alături de acestea contra Rusiei, poate chiar Turciei. Contra SUA+UK nu are nicio şansă, chiar dacă ar vrea să se alieze cu Rusia. Ca părere, prin trecerea la "conservatorism" /naţionalism cu părăsirea "globalistului /progresistului" Macron, Germania semnalizează părăsirea Franţei şi ataşarea de SUA+UK. Ceea ce pentru ţări ca Polonia, România, Ucraina, etc ar fi foarte bine.

-3 (3 voturi)
Titus Livius
15.03.2019, 14:28:13

Daca Turcia adera la UE atunci Franta abia asteapta primirea Algeriei si Tunisiei. De ce nu Egiptul si Irakul? Numele de Uniunea Europeana este foarte rasist si de aceea Macron + Merkel va propune schimbarea numelui in Uniunea Euro-Magrebiana.

+2 (4 voturi)
Cristian saileanu
15.03.2019, 14:28:39

Am trait in Turcia un an ca profesor Fulbright exchange. I'am descoperit pe turci - erau buni, calzi, deschisi la suflet, primitori... Grec fiind, mi'a fost greu sa accept cele de mai sus... dar am sfarsit prin a iubi natiunea turca... Asta nu ma impiedica insa sa ma uit inapoi la istorie si sa inteleg ca marea opera a unui geniu turc - ataturk - este distrusa bucatica cu bucatica de un idiot ca erdogan, care duce turcia inapoi spre fratiile musulmane, islamism, anti-americanism, anti-europenism... Daca turcia se va faramita vreodata, vina va fi a acestui mare tiran

+3 (5 voturi)