Europa

articolul anterior articolul urmator

Dupa criza sanitară, cum va arăta Uniunea Europeană? Dezbatere cu europarlamentarii Rareş Bogdan şi Eugen Tomac

3
8 May 2020 22:42:54
Ciprian Apetrei

Uniunea Europeană se confruntă cu o criză pentru care nu a fost pregătită. În prima fază, ţările membre au căutat soluţii individuale de răspuns. Acum vedem un elan al instituţiilor europene, care oferă din ce în ce mai multe instrumente colective de acţiune. Ce va urma după acest efort de solidaritate?

Care este contribuţia europarlamentarilor români? Ce rol va juca România în această reconstrucţie, neaşteptată, a Uniunii Europene? 

Am vorbit, într-un interviu RoZoom Press, despre această temă cu europarlamentarii Rareş Bogdan, PNL, şi Eugen Tomac, PMP. 

Despre noile priorităţi ale UE, despre acordul Schengen, despre păstratea identităţii naţionale a ţărilor membre în cadrul acestei structuri suprastatale. De asemenea, despre politicile de mediu, migraţie si solidaritate. Avem un cuvânt important de spus şi nu ezităm să ne facem auzită vocea, ne-au asigurat cei doi oficiali. 

Am vorbit şi despre Diaspora, dar şi despre cetăţenii români care lucrează temporar în spaţiul european. 

Dialogul a avaut loc în ziua în care se împlineau 30 de ani de la Podul de Flori dintre Basarabia şi România. Un subiect important a fost relaţia României şi a instituţiilor europene cu Republica Moldova. Un mesaj de solidaritate şi de mare atenţie faţă de propaganda antinaţională din aceste teritoriu românesc, vremelnic separat. Viitorul cetăţenilor moldoveni este alături de România, în Uniunea Europeană. 

Va invit să urmăriţi dezbaterea integrală, care a fost urmărită în direct de peste 20 000 de români din toate colţurile lumii:


RoZoom Press este o iniţiativă privată a unor jurnalişti români din străinătate. Ne-am adunat, într-un spaţiu virtual, 6 jurnalişti români din Italia, Spania, Anglia şi Franţa: Miruna Căjvăneanu (Roma, Italia - iniţiatoarea proiectului),  Alina Harja (Londra, Anglia), Cornelia Crîşmaru (Bolonia, Italia), Anca A. Mihai (Roma, Italia), Gelu Vlaşin (Madrid, Spania) şi Ciprian Apetrei (Bretania, Franţa). 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Stan Toma
9.05.2020, 06:56:50

Parlamentarii liberali vor vota împotriva poporului român și vor spune ca au votat contra PSD.

+1 (3 voturi)
Vanatorul/d.c.
9.05.2020, 08:19:01

Asa au facut mereu cozile astea de topor liberal-globalist-neosecuristice..! Excepand perioadele in care au fost tovarăși de jafuri bugetare si mânării legislative cu pesedistii..!

0 (2 voturi)
Smeritu Pahomie
9.05.2020, 21:11:10

Uniunea Europeana se va dezintegra rapid....KAPUT gemacht ! Asa-i cand lacomia frankmasonilor satanist nu mai are limita......de aia si Anglia a plecat cand a vazut ca-i transformata intr-o simpla colonie....noi ne complacem...ca robi am fost de mii de ani la toate imperiile incepand cu cel de la Roma apoi Istambul si la urma Berlinul lui Hitler sau Moskova........

Modifică Setările