Europa

articolul anterior articolul urmator

ECDC avertizează: Nu călătoriţi în Mykonos, Santorini, Rhodos şi în alte 10 insule greceşti

1
29 Jul 2021 19:49:18
Autor: Lizeta Oprea
Mykonos
Mykonos

Centrul European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (ECDC) recomandă turiştilor să evite destinaţii precum Mykonos, Santorini, Rhodos şi alte zece insule greceşti.

Centrul European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (ECDC) descurajează orice călătorie care nu este esenţială în 13 insule, după o creştere a numărului de infecţii, transmite Reuters, citat de Digi24.

Grupul de 13 insule include şi unele dintre cele mai populare destinaţii turistice, precum Mykonos, Santorini sau Rhodos - care împreună atrag milioane de turişti în fiecare vară.

Grecia s-a bazat pe promovarea insulelor drept locuri în care nu există cazuri de COVID ("COVID-free") pentru a atrage vizitatori în acest sezon estival. În pofida unei luni iunie care a început puternic pentru turism, incertitudinile au început să se adune cu privire la modul în care va continua şi se va încheia acest sezon turistic.

„Aşteptăm să vedem cum va reacţiona piaţa turistică”, a declarat Manolis Markopoulos, preşedintele Asociaţiei hotelierilor din Rhodos, despre decizia ECDC.

Zonele colorate în roşu închis de pe harta ECDC identifică regiunile cu risc ridicat pentru infectarea cu noul coronavirus. Aceste hărţi ajută statele membre ale UE să decidă regulile sanitare de călătorie.

Săptămâna trecută ECDC a inclus Creta, cea mai mare insulă grecească şi o altă extrem de populară destinaţie turistică, în zona de culoare roşu închis, mai notează Reuters.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a modificat joi lista ţărilor şi teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, care va intra în vigoare din 1 august. Astfel, în zona roşie au intrat Grecia, Irlanda şi alte cinci state.

Persoanele care sosesc în România din state aflate în zona roşie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate. De asemenea, copiii cu vârsta sub 6 ani sunt exceptaţi automat de la carantină, iar cei cu vârsta între 6 şi 16 ani sunt exceptaţi dacă prezintă la intrarea în ţară un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Dragan Mircea
30.07.2021, 09:34:02

Vaiii si eu care-mi rezervasem un sejur in Creta! Vaiiiii

-73 (73 voturi)
Modifică Setările