Europa

articolul anterior articolul urmator

Echipă de scriitori de science fiction, în slujba Armatei franceze pentru a anticipa viitoare ameninţări

4
19 Jul 2019 17:46:51
Autor: Ştefana Radu
FOTO AFP
FOTO AFP

Armata franceză va crea o „echipă roşie“ de scriitori de science fiction, care vor avea rolul de a-şi imagina posibile ameninţări viitoare, potrivit BBC News.

Un nou raport al Agenţiei de Inovaţie în Apărare spune că vizionarii vor „propune scenarii de perturbare“ la care strategii militari ar putea să nu se gândească. Munca confidenţială a echipei va fi importantă în lupta împotriva „elementelor maliţioase“, se mai arată în raport. Această decizie vine în contextul în care francezii fac eforturi de a inova abordarea lor faţă de apărare. 
 
Un inventator şi campion mondial de jet-ski şi-a pilotat „platforma zburătoare“ deasupra mulţimilor, cu ocazia celebrării Zilei Naţionale a Franţei, duminică.
 
Într-un mesaj pe Twitter, postat după ce Francky Zapata a uluit mulţimea, preşedintele Emmanuel Macron a scris: „Sunt mândru de armata noastră, modernă şi inovatoare“, alăturând şi filmuleţul cu demonstraţia.
 
„Echipa roşie“ va fi compusă doar din patru sau cinci scriitori de science fiction, de la care este aşteptat să gândească mai creativ decât elementele tradiţionale ale armatei.
Prin intermediul jocului de rol şi al altor tehnici, echipa va încerca să-şi imagineze cu organizaţiile teroriste sau statele străine ar putea să folosească tehnologia avansată.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

antipozi
19.07.2019, 18:56:35

”echipa va încerca să-şi imagineze cu organizaţiile teroriste sau statele străine ar putea să folosească tehnologia avansată.” Le spun eu un scenariu gratis fara drepturi de autor: Tornade cutremure si incendii. Din cauza paganismului occidental. Vor distruge complet occidentul

0 (2 voturi)
Utilizator Adevărul
19.07.2019, 22:24:12

Comentariu considerat abuziv.

Galeriu Crestinu
19.07.2019, 22:43:46

...trebuie sa vina vestele galbene sa le traga o tokana buna sa le iasa tampeniile science-fiction din cap...

Senza Nome
20.07.2019, 14:21:34

Se confirma faptul ca, francezii sunt un popor de visatori.

Modifică Setările