articolul anterior articolul urmator

Efectul Brexit asupra alegerilor europarlamentare

4
15 Apr 2019 10:47:43
Horia Blidaru
Degringolada de la Londra dă
peste cap socotelile politice de la Bruxelles şi riscă să
paraziteze alegerile ce ar fi trebuit să fie un moment de restart post-Brexit
Degringolada de la Londra dă peste cap socotelile politice de la Bruxelles şi riscă să paraziteze alegerile ce ar fi trebuit să fie un moment de restart post-Brexit

4 Comentarii

zero
15.04.2019, 11:49:35

Tare ar fi ca in UK sa fie o prezenta la urne record la europarlamentare !!!

+2 (2 voturi)
eu doar constat
15.04.2019, 15:49:21

E clar ca daca proportiile care vor rezulta dupa europarlamentare se schimba radical in defavoarea actualei majoritati populare, Marea Britanie isi va reconsidera intentia de iesire din UE. Si este absolut posibil, ca PPE si actualii sai aliati, sa nu mai faca majoritate in UE; creste procentul contestatarilor tandemului Germania - Franta, chiar si din interiorul acestor tari, extremistii de stanga si de dreapta anuntandu-se principalii castigatori de locuri suplimentare, in dauna PPE, PSE si ALDE. Va fi foarte interesant catre cine se vor indrepta aceste partide extremiste - putin probabil catre actualele partide majoritare din UE, altfel nu si-ar justifica cresterea, care se face tocmai ca reactie impotriva politicilor de pana acum. Va fi posibila o coalitie cu actualii opozanti ai tandemului Merkel - Macron: PSE, ALDE si formarea unei noi majoritati anti - PPE? In aceste conditii Marea Britanie nu va mai iesi din UE, pentru ca Brexitul a aparut tocmai ca un protest impotriva actualei conduceri, respectiv politici ale UE. Va imaginati care va fi si impactul rezultatelor europarlamentarelor, in care PPE iiai pierde pozitiile in UE pentru politica romaneasca?

-1 (1 vot)
1mike
15.04.2019, 17:05:08

Observ ca multi afirma faptul ca scopul Brexitului at fi schimbarea actualei configuratii politice a UE si PE si inlocuirea partidelor traditionale cu cele extremist -nationaliste care sunt impotriva politicilor Frantei si Germaniei. In momentul in care aceste partide vor avea o pondere insemnata si o majoritate suficienta in PE, Brexitul nu va mai avea loc deoarece scopul a fost atins si astfel va lua nastere "noua Europa". Practic Brexitul nu va mai avea sens atunci, din moment ce doleantele unor mari puteri ar fi implinite. Sincer, nu stiu pe ce se bazeaza aceste opinii, insa oricum at fi cred ca UE trebuie sa se schimbe cu sau fara Brexit. Brexitul nu ar fi in acest caz decat un fel de "catalizator" al schimbarilor politice si arhitecturale ale Uniunii Europene.

+1 (1 vot)
Dream Pervertor
16.04.2019, 07:19:35

...pe pro-sovieticul asta de Farange nu a reusit nimeni sa-l puna cu botu' pe labe? Niste gloante de piele in gura....