Europa

articolul anterior articolul urmator

El Pais: UE are un plan pentru a atenua daunele aduse economiei prin sancţiunile împotriva Rusiei

8
22 Jan 2022 22:23:13
Autor: Gabriel Niţulescu
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Potrivit publicaţiei spaniole, sancţiunile UE pot fi activate aproape imediat şi în coordonare cu Londra şi Washingtonul.

Uniunea Europeană a pregătit un plan de atenuare a prejudiciilor aduse economiei europene în urma eventualelor sancţiuni pe care comunitatea le-ar impune Rusiei în cazul unei agresiuni împotriva Ucrainei, arată în ediţia sa de sâmbătă ziarul spaniol El Pais, citând surse diplomatice europene.

Potrivit acestuia, sancţiunile UE pot fi aplicate aproape imediat şi în coordonare cu Londra şi Washingtonul. Se observă că măsurile variază de la suspendarea oricărui fel de cooperare economică cu Moscova până la o reducere drastică a relaţiilor comerciale, inclusiv a importurilor de gaze şi petrol ruseşti. În plus, potrivit ziarului, posibila „lovitură [în cazul sancţiunilor] este atât de masivă” încât Bruxelles-ul a pregătit un plan pentru „atenuarea daunelor pe care economia europeană le va suferi în mod inevitabil”.
Iniţiativa va fi discutată luni în cadrul unei reuniuni cu uşile închise a miniştrilor de externe ai UE, care va avea loc la Bruxelles sub conducerea diplomatului UE Josep Borrell. Secretarul de stat al SUA Anthony Blinken va participa prin videoconferinţă. El Pais arată, citând un diplomat european, că scopul acestei întâlniri „nu este adoptarea unor sancţiuni specifice, ci stabilirea scenariilor şi reacţiilor pe care fiecare dintre masurile adoptate”. În plus, sursele publicaţiei exclud posibilitatea ca respectivele scenarii şi reacţii să fie făcute publice.
În acelaşi timp, se observă că iniţiativele pregătite nu reprezintă un obstacol în menţinerea drumului deschis pentru negocieri cu Moscova. „Planul nostru a fost pregătit, dar, în mod ideal, el nu va fi aplicat”, a spus sursa diplomatică.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

teo mike
22.01.2022, 23:06:37

Au ei domnle un plan secret, doar de Borell știut. Niste panarame europene. Deja este frig in casele din Bruxelles pentru ca nu mai au gaze. Secretul secolului 21 va fi cunoscut maine oricum. N-ar trebui sa fie afectată UE in urma sancțiunilor. Cel puțin Germania nu va fi si va avea gaze pe țeavă de la prietenul Putin.

+3 (5 voturi)
Vataful
22.01.2022, 23:13:26

A clocit domnu Borel un plan ?

-14 (20 voturi)
Vataful
22.01.2022, 23:15:24

"El Pais: UE are un plan pentru a atenua daunele aduse economiei prin sancţiunile împotriva Rusiei" Tare asta : deci sanctiune Rusiei distrug economia UE ?

-14 (20 voturi)
echi
22.01.2022, 23:29:56

da ce o distrug! așa iti place sa vezi tu realitatea , distorsionat? felicitări, mașină de spălat creiere a lu Putinica, și-a făcut datoria! tu ești doar un cobai.

-2 (2 voturi)
echi
22.01.2022, 23:31:56

Cum ar putea economia Rusiei care e de mărimea celei italiene, sa afecteze economia UE, unui gigant? Ca sa crezi așa ceva trebuie sa fii fie trolleri rus, fie sa fii spălat pe creierul ori sa ai probleme la "mansarda'!

-1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările