Europa

articolul anterior articolul urmator

Elveţia îşi redeschide ambasada de la Kiev

0
19 May 2022 14:59:51
Autor: News.ro

Elveţia îşi redeschide ambasada de la Kiev după două luni şi jumătate de închidere temporară, a anunţat joi Departamentul Federal pentru Afaceri Externe într-un comunicat, relatează CNN.

Decizia a fost luată în comun de preşedintele Confederaţiei Elveţiene, Ignazio Cassis, şi de şeful Departamentului Federal pentru Afaceri Externe (DFAE) şi se bazează pe o „analiză aprofundată a situaţiei de securitate” din Kiev, se arată în comunicat.

Cinci angajaţi ai Departamentului Federal pentru Afaceri Externe se vor întoarce la Kiev în „următoarele zile”, se mai precizează în comunicat.

Ambasada a fost închisă de pe 28 februarie, la patru zile după ce Rusia a invadat Ucraina.

„În prima fază, ambasadorul Claude Wild se va întoarce cu o echipă de patru angajaţi transferabili”, se menţionează în comunicat.

„Ambasada Elveţiei va continua să angajeze personalul ucrainean local”, susţine comunicatul citat.

În comunicat se mai subliniază că, dacă situaţia se deteriorează şi apare o urgenţă, echipa trebuie să poată părăsi ţara în scurt timp.

Statele Unite ale Americii şi-au redeschis ambasada de la Kiev miercuri, când drapelul SUA a fost arborat cu scopul de a marca reluarea oficială a activităţii în capitala Ucrainei.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările