Europa

articolul anterior articolul urmator

Elveţia ar putea legaliza în curând canabisul medicinal

4
19 Oct 2019 18:50:50
Autor: Adelina Mărăcine
Seră canabis
Seră canabis

Un amendament la Legea privind stupefiantele propus de Consiliul Federal în Elveţia a fost aprobat în majoritate, în această săptămână, în cadrul procedurii de consultare parlamentară, scrie publicaţia TheLocal.ch.

Asta înseamnă că medicii elveţieni vor avea voie să prescrie canabis, un stupefiant ilegal până în prezent, pentru a-şi ajuta pacienţii cu cancer, scleroză multiplă şi alte boli grave în ameliorarea durerilor, potrivit news.ro. 
 
Toate partidele importante din Elveţia, precum şi Federaţia Elveţiană a Medicilor, au susţinut această măsură, notează publicaţia.

Până acum, putea fi prescris doar un singur medicament care conţine canabis, un spray de gură utilizat pentru pacienţii cu scleroză multiplă. Pacienţii care aveau nevoie de alte medicamente pe bază de canabis medicinal trebuiau să obţină aprobare specială de la Oficiul Federal de Sănătate Publică. Anul trecut, au fost emise aproximativ 3.000 de astfel de autorizaţii.
 
Asociaţia elveţiană de canabis medicinal (Medcan) este, de asemenea, încântată de această nouă măsură, declarând că persoanele care aveau nevoie de canabis din motive medicale s-au confruntat cu o „situaţie imposibilă“ în ultimii zeci de ani.
 
Guvernul a declarat că următorul pas va fi să stabilească modul în care companiile de asigurări de sănătate ar trebui să plătească pentru acest medicament.
 
Prin această nouă măsură, Elveţia se alătură altor ţări europene care îşi dezvoltă în prezent programe de canabis în scop medical.
 
În general, canabisul poate fi administrat în scop medicinal sub formă de ulei, tinctură, infuzie sau inhalare. 45 de ţări din lume permit folosirea canabisului în scopuri medicinale, însă numai în anumite condiţii şi, de cele mai multe ori, doar pentru bolnavii în fază terminală.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Păcală
20.10.2019, 01:05:10

Dacá canabisul e drog atunci tigárile si alcoolul ce sánt?

Goicea Niculae
20.10.2019, 10:20:30

Una dintre cele mai mari imbecilități născocite de societate ,sau ma rog ,de idioții care fac legile ,este și declararea ilegală a unor plante . Oamenii trebuiesc lăsați liberi sa aibă acces la natura și sa fie responsabili personal in caz ca ceva li se întâmpla.

+1 (1 vot)
Goguţă
20.10.2019, 13:38:45

In acelasi timp ar trebui atunci si sa nu se mai platesca pentru spitalizare/dezintosicare...

Sorin Constantin
20.10.2019, 23:10:10

@ Goicea Nicolae, ar trebui interzisă comercializarea cînepii de cultură, aia crescută în seră, pe balcon, cu îngrășăminte chimice, cînepa crescută bio, pe marginea drumului și a ulițelor aia e marfă corespunzătoare.