Europa

articolul anterior articolul urmator

Elveţia, referendum test. Elveţienii votează pentru interzicerea vălului islamic în public

19
7 Mar 2021 13:30:22
Autor: Viorica Marin

Elveţienii votează duminică propunerea extremei dreapte de a interzice acoperirea feţei în spaţii publice, referendum considerat un test de atitudine faţă de musulmani, relatează Reuters.  Propunerea, care datează dinaintea izbucnirii pandemiei, nu menţionează explicit Islamul, însă politicienii locali, presa şi organizaţiile activiste au numit-o „interzicerea burqa”.

Sondajele de opinie sugerează că măsura ar putea trece, astfel că va deveni lege. 
 
„În Elveţia, tradiţia noastră este să îţi arăţi faţa. Este un semn al libertăţilor noastre de bază”, a spus înaintea votului Walter Wobmann, preşedinte al comitetului de referendum şi membru în Parlamentul elveţian din partea Partidului Poporului.
 
El a caracterizat acoperirea feţei drept „un simbol al acestui Islam extrem şi politic care a devenit tot mai proeminent în Europa şi care nu îşi are locul în Elveţia”.
 
În 2009, elveţienii au votat interzicerea construirii de noi minarete. În două cantoane este deja interzisă acoperirea feţei.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

19 Comentarii

Ion Ionescu
7.03.2021, 13:39:00

(Imi cer scuze ptr repetitie) In cartea ‚Biblia Dezgropata’, savantii evrei ISRAEL FINKELSTEIN și NEIL ASHER SILBERMAN au stabilit (cu dovezi incontestabile, stiitifice) că biblia evreilor (Tora) este falsă, faptele descrise în Tora nu au susținere științifică, iar personajele principale Noe, Moise, Avram etc sunt fictive. Teoriile pe care Finkelstein și Silberman le prezintă în cartea lor relevă că: -Israelienii nu au fost niciodată în Egipt, nu au rătăcit prin deșert, NU au cucerit țara [Canaan] într-o campanie militară și NU au lăsat-o moștenire celor douăsprezece triburi ale lui Israel. Prin urmare Exodul NU a existat. -Regatul unit al lui David și Solomon, descris fals în Biblie ca fiind putere regională, era cel mult un MIC regat tribal. -Ierusalimul, in realitate, a fost un mic oraș de văcari, fără importantă economică, culturala sau militară și NU capitala glorioasă a unui imperiu." ***Vreau sa precizez ca atat cei doi savanti evrei, ca si lucrarile lor NU AU NICIO CONOTATIE ANTISEMITA. *** Cartea poate fi comandata si din Romania (doar in limba engleza), la preturi incepand cu 60 lei. Link Wikipedia ro.wikipedia.org/wiki/Biblia_dezgropată

-7 (11 voturi)
Ludwig
7.03.2021, 13:41:23

Foarte bine elveteni! Daca nu le convine la fatatoarele cu batic si la barbosi sa plece in iadul in care ei traiesc dupa legile lui alah..

+9 (13 voturi)
Paloma
7.03.2021, 13:40:01

Vrei sa traiesti la mine-n curte, respecta regulile mele; nu-ti plac, du-te in tara ta unde ai libertate mai multa !!!

+8 (10 voturi)
Sorin Farmache
7.03.2021, 13:47:25

Corect numai ca papa Francis nu-i de acord.

-9 (13 voturi)
Stefan din Nord
7.03.2021, 13:46:34

Sa vedem daca mai au un pic de ratiune in cap ,sau sunt spalati pe creier de corectitudinea politica .

-1 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (19)

Modifică Setările