Europa

articolul anterior articolul urmator

Primul caz de coronavirus în Grecia. Franţa a anunţat al doilea deces

4
26 Feb 2020 13:54:34
Autor: News.ro
FOTO ARHIVĂ
FOTO ARHIVĂ

Franţa a raportat miercuri dimineaţă al doilea deces cauzat de Covid-19, iar Grecia a anunţat primul caz de infectare, în contextul în care virusul din China s-a răspândit în 35 de ţări la nivel global.

Franţa a raportat miercuri dimineaţă al doilea deces cauzat de Covid-19, iar numărul total al cazurilor de infectare este de 17, potrivit Le Figaro.
 
Miercuri dimineaţă, Ministerul francez al Sănătăţii a anunţat trei noi cazuri de infectare. Dintre acestea, un bărbat în vârstă de 60 de ani - care se afla în stare gravă - a murit la Paris. Bărbatul, un profesor din regiunea L’Oise, nu a călătorit nici în China, nici în nordul Italiei, iar autorităţile franceze încearcă să determine cum s-a infectat.
Este al doilea caz de îmbolnăvire din regiune.

 
Un al doilea pacient recent testat pozitiv, în vârstă de 55 de ani, se află internat în Amiens şi este în stare gravă, iar al treilea, în vârstă de 39 de ani, în Strasbourg, cu simptome uşoare.
 
Grecia a confirmat miercuri primul caz de Covid-19.  Ministerul grec al Sănătăţii a precizat că o femeie în vârstă de 38 de ani, care a călătorit recent în nordul Italiei, este infectată.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 38 de ani care s-a întors recent în Grecia după o călătorie într-o zonă din nordul Italiei, a declarat Sotiris Tsiodras, reprezentant al Ministerului Sănătăţii elen.

''Este în stare bună de sănătate şi este monitorizată de o echipă de colegi excepţionali din Salonic'', a adăugat oficialitatea citată.

Autorităţile sunt în plin proces de identificare a persoanelor cu care a intrat în contact femeia, iar cei aflaţi în imediata ei proximitate vor fi izolaţi, a spus Tsiodras.
    
Papa Francisc a spus, miercuri, că este alături de cei bolnavi din întreaga lume şi de autorităţile civile angajate în oprirea răspândirii coronavirusului.
 
Până pe 26 februarie, au fost înregistrate peste 80.000 de cazuri de infectare în lume.
 
Gripa provocată de coronavirus este foarte contagioasă, însă rata mortalităţii este scăzută: de 0,7%, în afara oraşului Wuhan (epicentrul epidemiei), şi de 2-4% în Wuhan.
 
Covid-19 s-a răspândit, în aproximativ două luni, în 35 de ţări. Din Europa, Italia este cea mai afectată ţară, cu peste 320 de cazuri confirmate.
 
Până pe 26 februarie, au fost înregistrate peste 80.000 de cazuri de infectare în lume.
 
Gripa provocată de coronavirus este foarte contagioasă, însă rata mortalităţii este scăzută: de 0,7%, în afara oraşului Wuhan (epicentrul epidemiei), şi de 2-4% în Wuhan.
 
Covid-19 s-a răspândit, în aproximativ două luni, în mai mult de 35 de ţări. Din Europa, Italia este cea mai afectată ţară, cu peste 320 de cazuri confirmate.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Sorin Constantin
26.02.2020, 15:04:42

Dar politcieni, mari șefi de guverne, de stat, nu a murit nici unul ?

Camelian Propinatiu
26.02.2020, 15:08:14

Intră în joc, la teste, şi zona balcanică.

Necula Mario
26.02.2020, 17:11:44

Ieri , in ziarul Adevarul exista in articol cu titlul : " Franta a declarat ca toti cei infectati cu corona virus , din acea tara ,sunt vindecati...

nick53
27.02.2020, 04:48:26

intrun fel sau altul, au scapat de virus