Europa

articolul anterior articolul urmator

Erdogan: Trebuie să intensificăm eforturile diplomatice în favoarea unui armistiţiu durabil în Ucraina

3
30 Jun 2022 19:52:38
Autor: Cristina Morozan
De la începutul războiului între Rusia şi Ucraina, pe 24 februarie, Ankara încearcă să menţină contactul cu cele două ţări şi a propus medierea sa Foto: Arhivă
De la începutul războiului între Rusia şi Ucraina, pe 24 februarie, Ankara încearcă să menţină contactul cu cele două ţări şi a propus medierea sa Foto: Arhivă

Eforturile pentru un „armistiţiu durabil” în Ucraina, ar trebui intensificate, a îndemnat joi, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, la finalul summitului NATO de la Madrid.

„Trebuie să intensificăm eforturile diplomatice în favoarea unui armistiţiu durabil în Ucraina. Pentru Turcia, nu vor exista perdanţi odată cu pacea”, a declarat Erdogan, în faţa presei, conform Agerpres.

De la începutul războiului între Rusia şi Ucraina, pe 24 februarie, Ankara încearcă să menţină contactul cu cele două ţări şi a propus medierea sa. 
 
„Menţinem o linie echilibrată, nu o politică agresivă. Importăm mai mult de 40% din gazul nostru din Rusia, construim o centrală nucleară cu Rusia, toate acestea au mare importanţă pentru noi”, s-a justificat preşedintele turc. 
 
„Putem obţine mult mai mult menţinând o linie echilibrată”, a pledat el. NATO, care s-a reunit într-un summit începând de marţi seara, a promis că va susţine Ucraina „atât timp cât va fi necesar” în faţa „cruzimii” Rusiei. Această susţinere a fost denunţată de preşedintele rus, care a criticat „ambiţiile imperialiste” ale NATO. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Tomescu Tom
30.06.2022, 19:53:25

Se va putea vorbi de un armistițiu , doar după ce Rusia va părăsi orice centimetru de pământ ucrainean ocupat ilegal ... Iar apoi Rusia va trebui să plătească pentru absolut tot ce a distrus și au furat ... pentru absolut toate pierderile economice cauzate popoarelor lumii .. Criminalii ruși ce au participat la acest genocid, vor trebui să crape în pușcării rusești de maxima securitate ..

+1 (3 voturi)
CRISTIAN MIHAI VIRVOREA
30.06.2022, 20:13:02

Intensifica Erdogane, intensifica!

Depeter
30.06.2022, 22:05:44

Política e curba si Erdoğan un prox...Rusii cer pacea!!

Modifică Setările