articolul anterior articolul urmator

Europa la ceasul coliziunilor şi dezbinărilor

18
13 Sep 2017 15:04:43
Deutsche Welle

18 Comentarii

Franc Charles
13.09.2017, 15:50:30

Important e ca ciocnirea sa se intample cat timp se mai poate sslva ceva din dezastrul.facut de aia corecti politic care trag hais...ca daca se imtsmpla dupa 15-20 de ani deja e prea tarziu, rezultatul va fi foar o europa islamica

+1 (3 voturi)
Ventidius
13.09.2017, 15:52:10

Si totusi, principalul atu al civilizatiei europene fata de civilizatia chineza, spre exemplu, a constat tocmai in lipsa ei de unitate. Aceasta a incurajat competitia si a impiedicat stagnarea de care China a suferit de-a lungul timpului din plin. Poate ca pana la urma s-a renuntat prea usor la beneficiile acestei lipse de unitate si uniformitate. Poate ca Uniunea europeana ar trebui sa se limiteze la a fi o simpla uniune vamala.

+4 (4 voturi)
preisner camelia
13.09.2017, 16:09:24

Tare mi-e teama ca dezbinarea in UE abia a inceput si dupa plecarea definitiva a M. Britanii (care mai punea frina la ambitiile dictatoriale ale lui Merkel& Co) se va accentua prin asa zisa "declaratie de reforma" a cuplului franco-german care nu vad alceva decit acapararea puterii absolute in UE !!!! De fapt prin alegerile din Germania ale lui Merkel acesta va face tot posibilul ca la urmatoarele alegeri in UE sa-si promoveze oamenii ei (printre ei fosti DDR-isti) si iute asa vom fi cu totii condusi de niste oameni avizi de putere ale fostei tari comuniste germane !!!! Va fi tragedia intregii Europe !!!!!

+2 (2 voturi)
M Costi
13.09.2017, 16:37:56

"...UE arată în mintea celor ce o văd în perspectivă ca după un război devastator..." !?! La o astfel de viziune pesimista , sub sigla Deutsche Welle ( agentie de presa aflata in proprietatea guvernului Germaniei !) , pot fi doua explicatii : 1. Autorul este momentan in depresie ori 2. Germania se pregateste sa preia autoritar conducerea Europei , neadmitand altceva decat propria ideologie de dezvoltare viitoare a tarilor europene. Tentative germane de unificare europeana dupa modeluul dictat de la Berlin au mai fost in Europa , insa toate -au sfarsit dupa razboaie si tragedii umanitare imense. Daca liderii germani au inteles lectiile Istoriei , vor intelege ca viitorul Europei nu poate fi decat "Unitate in diversitate" .

+1 (5 voturi)
Manole Scarlat
13.09.2017, 19:41:16

Ce atâta tura-vura, ordinul de la Oculta Mondială (Marea Finanţă Mondială) e să se facă Statele Unite ale Europei indiferent de dificultăţile întâmpinate şi de cât timp va lua.

-2 (4 voturi)