Europa

articolul anterior articolul urmator

Experimentul Kentler: copii ai străzii, daţi în plasament la pedofili. Practica a fost acceptată timp de aproape 30 de ani

29
17 Jun 2020 20:08:05
Autor: George-Andrei Cristescu
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Timp de aproape 30 de ani, autorităţile din Berlin au permis plasarea unor copii fără adăpost la pedofili. Experimentul a fost iniţiat în anii ’70 de către profesorul de psihologie Helmut Kentler, care era convins că pedofilii se pot transforma în părinţi adoptivi iubitori. Investigaţia a pornit de la dezvăluirile unor victime, relatează Deutsche Welle.

Profesorul Helmut Kentler (1928-2008), care a ocupat şi un post de conducere la Centrul de cercetare educaţională din Berlin, nu vedea nimic rău în relaţiile sexuale dintre adulţi şi copii.

În anii anii ’70, el a venit cu ideea plasării unor copii fără adăpost din Berlinul de Vest la pedofili, în scopul de a observa comportamentul acestora din urmă. Autorităţile nu doar că au acceptat acest experiment, dar au oferit şi indemnizaţii unor părinţi adoptivi pedofili, transmite sursa citată.

Practica a fost menţinută timp de aproape trei decenii, arată o cercetare a Universităţii din Hidensheim care a pornit de la dezvăluirile făcute în acest sens de două victime.

Investigaţia Universităţii din Hidensheim conţine informaţii şocante, cu o reţea din instituţiile de învăţământ, Protecţia Copilului şi Senatul din Berlin care a acceptat şi susţinut pedofilia sub forma unui experiment.

Profesorul Kentler a ţinut permanent legătura cu taţii adoptivi şi cu copiii plasaţi. El nu a fost pus niciodată sub urmărire penală, iar victimele nu au primit niciun fel de compensaţie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

29 Comentarii

Utilizator Adevărul
17.06.2020, 20:28:09

Comentariu considerat abuziv.

Elena Vatamanu
17.06.2020, 20:33:47

Oameni ca Helmut Kentler, sunt ei insisi oameni cu devieri sexuale si pentru a-si acoperi propriile orori si devieri sexuale, incurajeaza si legalizeaza aceste anomalii. Acest lucru il fac astazi comunitatea LGBT, cu ideologia de gen in scoli, fortarea in spatiul public. Au nevoie de "fiinte proaspete", iar copiii, nepotii nostri, sunt tintele lor. A se vedea articolul useristului Vlad Alexandrescu adevarul.ro/educatie/universitar/senatorul-vlad-alexandrescu-interzisa-scolile-referire-conceptul-gen-1_5ee8d5445163ec4271ed6a2b/index.html

+20 (26 voturi)
Utilizator Adevărul
17.06.2020, 20:42:29

Comentariu considerat abuziv.

Mihai Tarnopol
17.06.2020, 20:42:43

Bezna mintii. Deci totul s-a facut cu complicitatea institutiilor statului. Unde sunteti, naivilor care considerati ca oamenii care nu-s de acord cu ideile progresiste, sunt retrograzi, bigoti si protesteaza degeaba? Asta va doriti, copii care au nevoie de ajutor material si moral, dati pe mana unor descreierati a caror loc e la puscarie? Inainte de a eticheta pe altii bigoti, ati face bine sa dati niste teste psihologice! "cu o reţea din instituţiile de învăţământ, Protecţia Copilului şi Senatul din Berlin care a acceptat şi susţinut pedofilia sub forma unui experiment."

+15 (17 voturi)
Victor Nagy
17.06.2020, 20:51:48

Patria doctorului Josef Mengele .... nu se dezminte ..... evoluează

+6 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (29)

Modifică Setările