Europa

articolul anterior articolul urmator

Experţii germani consideră necesară a treia doză de vaccin anti-COVID-19

5
16 May 2021 15:15:09
Autor: Lorena Mihăilă
O a treia doză de vaccin s-ar putea să devină necesară.
O a treia doză de vaccin s-ar putea să devină necesară.

Experţii germani au spus că este posibil să fie necesară o a treia doză de vaccin anti-COVID-19. Într-un interviu publicat duminică de grupul Funke, preşedintele Comisiei Permanente de Vaccinare din Germania (StiKo) Thomas Mertens a avertizat că „vaccinurile actuale împotriva noului coronavirus nu vor fi ultimele".

„În principiu trebuie să ne pregătim pentru ca probabil anul viitor să fie nevoie să ne reîmprospătăm protecţia imunitară”, a spus el, conform Hotnews.

Germania nu a luat momentan o decizie, ci aşteaptă cocluziile studiilor imunitare realizate pe populaţia vaccinată. Totuşi, responsabilii sănătăţii ai guvernului central şi al landurilor urmează, de obicei, recomandările. 

Thomas Mertens a explicat că un al treilea rapel ar putea deveni o necesitate, atâta timp cât apar noi variante ale virusului. 

În ceea ce priveşte vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat cu producătorul german de medicamente BioNTech, Bourla a spus că, în opinia sa, va fi necesară o a treia doză după 8-12 luni după administrarea celei de-a doua.
 
Imunitatea oferită de vaccinul realizat de Pfizer/BioNTech este de cel puţin şase luni, a mai spus Bourla, adăugând că o doză de rapel va fi necesară în fiecare an.
 
El a mai arătat că, până acum, vaccinul a fost capabil să trateze toate variantele apărute.
 
Ştirea nu este o surpriză. De la începutul acestui an, variante ale coronavirusului original au apărut în întreaga lume. Variantele au fost identificate în Marea Britanie, India, Africa de Sud, Brazilia, New York şi multe alte zone din întreaga lume

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Chauda Sef
16.05.2021, 15:51:26

Și când te gândești că nemții au inventat rachetele. Iar acum nu pot face o zeamă bună. Măcar or mai avea rețeta de Zyclon B?

-2 (6 voturi)
Yehuda Dreyfuss
16.05.2021, 18:53:59

aparent stiau si sa incinezere la greu. e o problema in ziua de azi. ca nu mai stiu cum sa incinereze eficient.

-4 (4 voturi)
Dumnezeu
16.05.2021, 16:01:54

"Germania nu a luat momentan o decizie, ci aşteaptă concluziile studiilor imunitare realizate pe populaţia vaccinată." Deci pana la urma rescunosc si ei ca este un experiment asteptand concluziile studiilor.

-2 (6 voturi)
Sorin80
16.05.2021, 17:09:26

Și a patra, și a cincea, și a șasea...

-6 (10 voturi)
Cristi Cristi
16.05.2021, 17:10:22

Frica ucide mintea.

-6 (6 voturi)
Modifică Setările