Europa

articolul anterior articolul urmator

Familia care aştepta sfârşitul lumii în subsolul unei ferme ar fi fost sechestrată. Doi bărbaţi au fost arestaţi. Aceştia şi-ar fi creat un cult religios

8
18 Oct 2019 07:17:17
Autor: Cristina Ene
FOTO captură You Tube
FOTO captură You Tube

Poliţia care anchetează cazul familiei care ar fi trăit aproapre zece ani izolată de lume în subsolul unei ferme, în Olanda, a anunţat joi arestarea unei a doua persoane, un bărbat de 67 de ani, presupus a fi tatăl copiilor. Un alt bărbat, cel care a închirat ferma, a fost arestat luni, relatează CNN. Bărbaţii şi-ar fi creat un cult propriu.

Autorităţile au fost alertate de situaţia familiei după ce unul dintre presupuşii fraţi, un tânăr de 25 de ani, a cerut ajutor proprietarului unui bar din satul olandez Ruinerwold, aflat în apropiere.Acesta a spus că a trăit nouă ani de zile la fermă împreună cu fraţi şi surori fără a merge la şcoală şi a ieşi din casă şi că nu mai doreşte să ducă o astfel de viaţă. Tânărul arăta neîngrijit şi părea confuz.
 
Poliţia a descoperit la ferma izolată de sat de un pod şase persoane, un bărbat şi 5 tineri între 18 şi 25 de ani. Acestea se aflau la subsolul fermei, într-o încăpere de mici dimensiuni.
 
Bărbatul arestat joi este una dintre aceste persoane. Toţi susţin că sunt membri ai aceleiaşi familii.
 
„Suspectul ar fi tatăl lor, iar ceilalţi cinci, ca şi persoana care a cerut ajutor, ar fi fraţi”, a transmis poliţia. Cei şase ar fi locuit la fermă fără a avea contact cu lumea exterioară din 2010.
 
„Avem motive să credem că cele şase persoane nu au trăit la fermă din proprie voinţă. Cercetăm în acest moment dacă nu cumva o anumită credinţă religioasă sau filosofică ar sta la baza modului lor de trai”, au mai arătat anchetatorii.
 
Niciunul dintre cei şase tineri nu apare în evidenţa naţională a persoanelor, astfel că autorităţile nu pot confirma dacă sunt sau nu rude. The Guardian relatează că alţi trei copii ai bărbatului de 67 de ani au susţinut că au părăsit familia în urmă cu 8 ani, iar de atunci nu mai ştiu nimic de tatăl şi fraţii lor.
 
Ferma, parţial acoperită de vegetaţie, este compusă din trei clădiri şi are o grădină de legume. Este izolată de sat de un pod, iar vecinii spun că porţile sunt mereu zăvorâte.
 
Luni, poliţia a arestat un bărbat de 58 de ani de origine austriacă, acesta fiind reţinut iniţial pentru refuzul de a coopera cu autorităţile. Acesta este cel care a închiriat ferma, fiind suspectat de sechestare alături de bărbatul de 67 de ani găsit în căperea de la subsol împreună cu copiii.
 
Totodată, bărbaţii au fost acuzaţi de spălare de bani, iar bărbatul presupus a fi tatăl copiilor de „abuz, în sensul prejudicierii sănătăţii altora”. Cei şase tineri sunt consiliaţi de specialişti. Poliţia olandeză a calificat cazul drept unul „excepţional”, o „situaţie unică”.
 
Potrivit The Guardian, televiziunea locală RTV Drenthe a spus că austriacul şi tatăl copiilor sunt membri ai unui cult sud-coreean controversat, Biserica Unificării, supranumit „Moonies” după fondatorul între timp decedat Sun Myung Moon.
 
Wim Koetsier, de la Universal Peace Federation, cum se numeşte în prezent biserica, a confrmat că tatăl a fost membru în anii 80, dar apoi a plecat în Germania şi n-au mai ştiut nimic de el. Acesta crede că tatăl a creat un alt grup „împreună cu cineva”. Austriacul nu a fost însă membru al bisericii, spune purtătorul de cuvânt al bisericii.
 
Fratele austriacului identificat ca Josef B a declarat că suspectul a intrat într-un cult după serviciul militar. „Intrase într-o sectă. N-am mai vorbit cu el de 10 ani. L-am învitat să plece după ce mi-a cerut să fiu garantul lui la un împrumut”.
 
Josef B are două fete gemene cu o japoneză, a mai spus fratele lui. Austriacul a închiriat ferma, dar nu locuia acolo şi avea o firmă de tâmplărie în oraş.
 
Cazul a stârnit amintiri dureroase în Austria în legătură cu o serie de cazuri de persoane sechestrate în camere secrete de prădători sexuali, între care tatăl incestuos Joseph Fritzl şi Wolfgang Priklopil.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

protector
18.10.2019, 07:52:53

In general pocaitii au o religie ciudata.

-1 (1 vot)
Smeritu Pahomie
18.10.2019, 17:25:21

Satele Amish din Canada si USA sunt mereu invidiate pentru ca de atatea sute de ani nu platesc taxe si se descurca mai bine fara electricitate si TV-ul manipulator in viata lor modesta....fara politicienii pedofili si toate satanele ce le tot dau tarcoale.... ...nici o criza nu i-a afectat vreodata in toata istoria pentru ca Dumnezeu-i apara.

-1 (1 vot)
protector
18.10.2019, 08:02:55

Martorii lui Yehova din America au asteptat sfarsitul lumii de 3 ori pana acum. Isi abandonau munca, se imbracau in alb si se urcau pe un deal asteptand. Evident ca dupa cateva ore trebuiau sa plece debusolati acasa. Dar sefii Martorilor au reusit inselatoria asta de 3 ori la rand. Dar Martorul de la noi din Nord declara ca e fericit sa stea intre ortodocsi ! Asa cred si eu: sa beneficiezi de Harul prezent in ortodoxie sa te lafai, da sa denigrezi credinta ortodoxa la fiecare cuvant. Da sa te duci sa traiesti cu pocaitii din olanda in erezia lor nici gand !

-1 (3 voturi)
Stefan din Nord
18.10.2019, 08:26:21

Minti ca Pravda , protector Pui in carca martorilor ceea ce au facut alte secte Cei neavizati te vor crede ,dar te vede Dumnezeu ca minti .

0 (4 voturi)
protector
18.10.2019, 09:08:57

Ca si cum alte secte ar insemna ca e ceva diferit, nu o fi tot un Drac deasupra lor ! Citi va rog si documentati-va, si cand mai vin martorii la usa prezentati-le si lor sa stie ca sunt demascati: https://ro.wikipedia.org/wiki/William_Miller "Un alt grup important considera că Iisus revenise în 1844, într-adevăr, dar în duh, nu în trup. Ca urmare, au declarat că la 22 octombrie începuse mileniul sabatic, când nu se mai lucrează. Ca urmare, încurajau manifestări neobișnuite de “bucurie” și de “umilință”, cum ar fi dansul religios, mersul în patru labe, sărutul „frățesc” (inclusiv între bărbați și femei) etc. În 1876 a luat ființă mișcarea Bible Students, cunoscută astăzi ca „Martorii lui Iehova” Miller e cel care a facut primele 2 anunturi de Sfarsitul lumii. Dupa a doua s-a instaurat starea numita Marea Dezamigire, adica pe romaneste Superba fraierire savarsita de Lucifer sefu lor. Ca desi pare incredibil si-au dat seama si pocaitii ca ceva e ciudat. Drept consecinta s-au despartit in 2: Adventistii sambatari si Martorii lui Yehova. La Martori a venit unul Charles Taze Russel care normal a mai dat a treia data cu Sfarsitul lumii. Si ce credeti ca s-a intamplat ? La fel ca in celelalte 2 Diavolul statea pe margine si se prapadea de ras. Dar la invatat pe Russel sa zica ca defapt Sfarsitul lumii a venit dar nu se vede. Intelegeti cum sta treaba ? De aia pocaitii olandezi deja sunt descifrati ca la fel ca Martorii lui Yehova isi inchipuie ca Sfarsitul lumii e gata instalat pe pamant.

-1 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (8)