Europa

articolul anterior articolul urmator

Fermierii din Cipru au aruncat tone de lapte şi au aprins baloţi de fân, în semn de protest faţă de preţurile ridicate pentru hrana animalelor

3
18 May 2022 17:44:59
Autor: Maria Ţaga
Foto EPA EFE
Foto EPA EFE

În semn de protest faţă de preţurile ridicate şi problemele lor de producţie, fermierii din Cipru au aruncat miercuri tone de lapte şi au aprins baloţi de fân în faţa palatului prezidenţial din capitala Nicosia, notează Reuters.

Aproximativ 300 de fermieri, unii dintre ei conducând cisterne de lapte, au sosit miercuri într-un convoi în centrul oraşului, unde au vărsat lapte pe asfalt şi au dat foc fânului amplasat în faţa intrării principale, potrivit Mediafax.

Crescătorii de capre şi oi spun că principala problemă este nerespectarea reglementărilor privind producţia de brânză halloumi i-a lăsat cu o cantitate foarte mare de lapte pe care nu îl pot vinde sau utiliza. Pentru ei, o altă problemă o reprezintă preţurile ridicate pentru hrana animalelor.

Brânza halloumi, un export cipriot apreciat, nu mai poate fi produsă şi comercializată sub această denumire în nicio altă ţară deoarece anul trecut a primit de la Uniunea Europeană statutul de denumire de origine protejată (DOP). 

Un reprezentant al preşedinţiei cipriote a declarat că fermierii vor primi despăgubiri până la sfârşitul acestei luni.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Ionica Porumbel
18.05.2022, 20:35:23

circ ieftin

0 (2 voturi)
Ivan Constantin
19.05.2022, 01:46:52

DE ce ? Oamenii aia au tot dreptul sa protesteze 100%

0 (2 voturi)
Necula Mario
19.05.2022, 02:37:26

Unii....de obicei, Radicalii de Stanga , confunda (in deplina cunostinta) , Protestul cu Vandalismul... Sper sa fie amendati si sa plateasca atat costul curateniei cat si cel a daunelor.. Ce este deasemenea uimitor este faptul ca atunci cand Stanga incediaza proprietati , imobile , automobile prin Paris , prin Portland Oregon , prin Atena si Cipru ,etc., etc.. si produc cantitati mari de um , poluanti , CO2 si alte gaze de sera , Membrii Cultului Ecologic Fundamentalist , nu se sesiseaza...Aceste poluari sunt ptr. o Cauza Buna...opus Cauzei Rele , a porcilor de capitalisti salbatici , care produc bunuri, energie si servici , mentinand si ridicand nivelul de trai de pe intregul Mapanond...

-10 (12 voturi)
Modifică Setările