Europa

articolul anterior articolul urmator

Formaţiunea lui Berlusconi a semnat acorduri cu Partidul Românilor din Italia şi cu PPDD

2
8 Apr 2014 17:15:39
Autor: Mediafax
Fostul premier al Italiei, excentricul Silvio Berlusconi
Fostul premier al Italiei, excentricul Silvio Berlusconi

Forza Italia, partidul fostului premier italian Silvio Berlusconi, a semnat acorduri de coaliţie, în vederea scrutinului europarlamentar şi alegerilor locale italiene, cu Partidul Românilor din Italia (PRI) şi cu Partidul Poporului Dan Diaconescu (PPDD), informează site-ul ziarului Il Tempo.

Acordurile au fost semnate luni, la Roma, în prezenţa lui Renato Brunetta, liderul grupului Forza Italia din Camera italiană a Deputaţilor, a lui Giancarlo Germani, preşedintele Partidului Românilor din Italia, şi a lui Dan Diaconescu, liderul PPDD.

„Acordul semnat ieri este foarte important; va fi determinant pentru menţinerea echilibrului în Partidul Popular European şi pentru desemnarea viitorului preşedinte al Comisiei Europene", a declarat Renato Brunetta, liderul deputaţilor formaţiunii Forza Italia (centru-dreapta).

„Participarea românilor la vot în Italia este un semnal foarte bun privind adevărata integrare europeană", apreciază Abrignani Ignazio Abrignani, coordonatorul campaniei electorale a Forza Italia.

„Partidul Românilor din Italia va susţine cu convingere Forza Italia în alegerile europarlamentare şi în cele locale. Unii candidaţi vor fi desemnaţi direct de comunitatea românilor", a declarat liderul formaţiunii, Giancarlo Germani.

În ultimele luni, presa a speculat că Silvio Berlusconi, vizat de o intedicţie de a deţine funcţii publice în Italia, ar putea candida în România sau Bulgaria pentru un loc în Parlamentul European. Dar Berlusconi a refuzat propunerile în acest sens. "Ar fi suficient să răspund favorabil propunerilor de a candida în România, Bulgaria şi Malta, dar eu prefer ţara mea", afirma fostul premier în decembrie 2013. Berlusconi a fost condamnat la închisoare în dosarul Mediaset şi nu are dreptul de a deţine funcţii publice timp de doi ani.

Italia va organiza, pe 25 mai, primul tur al alegerilor locale, în paralel cu scrutinul europarlamentar.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Iris IRIS
8.04.2014, 17:40:19

asta mai traieste ? parca daduse ortul popii...

Roberto Geremy
8.04.2014, 19:04:07

renaste ca pasarea din fénix din propriai cenusa....

Modifică Setările