Europa

articolul anterior articolul urmator

Forţele ruse au suferit pierderi semnificative pe frontul din Bakhmut, susţine Statul Major al armatei ucrainene

0
27 Jun 2022 11:59:14
Autor: Maria Ţaga
Distrugeri în Doneţk Foto Getty Images
Distrugeri în Doneţk Foto Getty Images

Armata ucraineană a provocat pierderi semnificative forţelor ruse pe frontul din Bakhmut şi a respins un asalt rusesc pe frontul Sloviansk. Militarii ruşii încearcă să blocheze oraşul Lisiceansk dinspre sud, a anunţat Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei pe Facebook.

„Pe frontul Bakmut, inamicul a tras cu mortiere şi rachete de artilerie asupra poziţiilor ucrainene din apropierea localităţilor Mîkolaiv, Berestove, Pokrovske şi Kodema. 
 
Soldaţii ucraineni au provocat pierderi semnificative inamicului lângă satul Pavlivka. Ocupanţii s-au retras după o tentativă de asalt nereuşită”, se arată în postarea Statului Major General al Ucrainei. 
 
Pe frontul din Doneţk, trupele ruseşti încearcă să blocheze oraşul Lisichansk dinspre sud cu sprijinul artileriei, trăgând asupra infrastructurii civile şi militare şi au efectuat un atac aerian în apropiere de Vovchoiarivka. Rusia şi-a întărit prezenţa artileriei pe frontul din Doneţk pentru a sprijini acţiunile trupelor sale.
 
Pe fronturile Avdiivka, Kurakhove şi Zaporizhzhia, trupele ruse au tras cu mortiere şi rachete de artilerie asupra poziţiilor trupelor ucrainene din zonele Vodiane, Pisky, Mariinka, Prechystivka, Huliaipilske şi Bilohiria. Ruşii au atacat cu rachete infrastructura civilă din oraşele şi satele în care se aflau militari ucraineni. 
 
Ruşii nu au desfăşurat operaţiuni de luptă active pe frontul din Kramatorsk, dar au tras cu artilerie asupra zonei din jurul Maiaky.
 
Pe fronturile Volyn şi Polissia, există dovezi că unităţi militare ruse sunt în curs de pregătire pe teritoriul Republicii Belarus pentru a desfăşura operaţiuni ulterioare pe teritoriul Ucrainei.
 
Pe frontul din Harkov, trupele rusei au desfăşurat tancuri şi artilerie de diferite calibre pentru a trage asupra localităţilor Ruski Tyshky, Chepil, Chuhuiv, Zolochiv şi Mospanove. Avioanele ruseşti au efectuat lovituri aeriene în apropiere de Yavirske, Dementiivka şi Zamulivka. Ruşii  au încercat să efectueze operaţiuni de asalt pentru a-şi îmbunătăţi poziţia tactică în apropiere de Dementiivka, dar nu au reuşit.
 
Pe frontul Pivdennyi Buh, forţele de ocupaţie ruse au tras asupra infrastructurii civile cu mortiere şi rachete de artilerie în zonele din jurul localităţilor Osokorivka, Trudoliubivka, Dobrianka, Hannivka, Zoria, Blahodatne şi Luch. Rusia a lansat rachete asupra infrastructurii din oraşul Nikolaev. 
 
Forţele ruseşti sprijinite de avioane au încercat să recâştige controlul asupra Potiomkine, dar nu au reuşit şi s-au retras.
 
Rusia continuă să blocheze toate transporturile navale în partea de nord-vest a Mării Negre.
 
Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei raportează, de asemenea, că comandanţii unora dintre unităţile ruse au interzis toate permisiile pentru personalul lor militar, din cauza faptului că mulţi dintre soldaţii care au fost retraşi din Ucraina pentru a-şi restabili pregătirea de luptă refuză acum să se întoarcă pentru a continua să lupte pe teritoriul ucrainean. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările