Europa

articolul anterior articolul urmator

FOTO Peste 1.500 de gemeni au participat la un festival care le este dedicat în Franţa

0
16 Aug 2013 23:34:32
Autor: Nadina Neamţu
Festivalul gemenilor a ajuns la ediţia cu numărul 20 anul acesta şi a găzduit peste 1.500 de perechi din toate colţurile lumii FOTO AFP
Festivalul gemenilor a ajuns la ediţia cu numărul 20 anul acesta şi a găzduit peste 1.500 de perechi din toate colţurile lumii FOTO AFP

Satul Pleucadeuc, din Bretania, a găzduit Festivalului Gemenilor anul acesta, unde s-au adunat sute de perechi în dublu sau triplu exemplar.

 

Regiunea este foarte prolifică din punct de vedere al naşterilor multiple, asa ca locul este ideal pentru o întâlnire a gemenilor. Festivalul a fost iniţiat chiar de primarul oraşului. Acesta are un frate geamăn şi este, la rândul lui, tatăl a două fete, gemene.

Am vrut să le dau ocazia să petreacă alături de alţi gemeni, de oameni care experimentează aceleaşi lucruri, pentru că la şcoală nu sunt Cécile şi Aurélie, cum îşi spun ele, ci sunt două persoane diferite“, a afirmat Alain Launay, primar şi tată de gemeni, citat de „BBC News“.

Participanţii au discutat şi despre problemele cu care se confruntă, atunci când au o soră sau un frate ce le este copie fidelă.

Evenimentul, ajuns anul acesta la ediţia cu numărul 20, a devenit cu timpul tot mai popular, atragând gemeni din toate colţurile lumii. Una dintre atracţii este parada gemenilor de toate vârstele, care, obligatoriu, trebuie să fie îmbrăcaţi la fel.

În ultimii ani au fost invitaţi şi tripleţi, cvadrupleţi sau cvinteţi.

Potrivit statisticilor, aproximativ 14.000 de gemeni vin pe lume în Franţa în fiecare an FOTO urban-review.com

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările