Europa

articolul anterior articolul urmator

FOTO Mii de persoane au manifestat la Paris împotriva preşedintelui Hollande

0
26 Jan 2014 19:20:01
Autor: Diana Rusu
FOTO Reuters
FOTO Reuters

Câteva mii de persoane au manifestat duminică, pe ploaie, la Paris, răspunzând apelului unui grup numit „Ziua furiei", strigând „Hollande, demisia!", a constat un jurnalist AFP.


Grupul, din care fac parte mici grupuri de dreapta şi de extremă-dreapta, dar şi catolici conservatori ostili căsătoriei între persoane de acelaşi sex, denunţă „acţiunea guvernamentală dăunătoare care ne conduce direct spre prăpastie".

El l-a îndemnat pe preşedintele socialist să se retragă "de îndată", altfel "«Ziua furiei» îl va viza în stradă, după care îl va goni la urne".

Defilarea, care a început din Piaţa Bastilia, la ora locală 14.00 (15.00, ora României), urma să traverseze centrul Parisului, până la Esplanada Invalizilor.

FOTO Reuters

„Voi sunteţi aici pentru a vă exprima nemulţumirea, iar ei sunt mai preocupaţi de aventurile lor (...) decât de şomaj şi libertatea poporului Franţei", a spus la microfon, un organizator, care a solicitat protecţia anonimatului, referindu-se la dezvăluirea relaţiei lui François Hollande cu o actriţă.

Astfel, „Manif pour Tous", vârful de lance al opoziţiei faţă de căsătoria între persoane de acelaşi sex, nu a participat.

FOTO Reuters

Grupul "Bonetelor roşii", care a animat în toamnă manifestaţii de amploare în Bretagne (vest) împotriva introducerii unei noi taxe, s-a abţinut.

FOTO Reuters

Frontul Naţional (FN), partidul de dreapta al lui Marine Le Pen, a anunţat, la rândul său, că nu ia parte la manifestaţie.

În cadrul mitingului, aproximativ zece activiste feministe din cadrul grupului Femen au scandat „faceţi-o în altă parte", după care au fost arestate de către forţele de ordine.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările