Europa

articolul anterior articolul urmator

FOTO Ucrainencele iau arma în mână

67
24 Jun 2014 18:59:38
Autor: Diana Rusu
Mai multe femei s-au înrolat în Garda Naţională, o unitate specială creată în ajunul anexării peninsulei Crimeea, la mijlocul lunii martie
Mai multe femei s-au înrolat în Garda Naţională, o unitate specială creată în ajunul anexării peninsulei Crimeea, la mijlocul lunii martie

Garda naţională din Ucraina are din această săptămână noi recruţi din rândul sexului frumos, după ce mai multe tinere s-au angajat să le ţină piept separatiştilor în estul ţării.

Ucrainencele au decis să se implice în structurile de apărare care activează în estul separatist al ţării, pe fondul unei intensificări a luptelor cu militanţii proruşi. 

Mai multe femei s-au înrolat în Garda Naţională, o unitate specială creată în ajunul anexării peninsulei Crimeea, la mijlocul lunii martie. În total, 600 de noi voluntari s-au înscris în rândul acestor trupe înarmate formate din civili, la începutul săptămânii.

Femeile au preferat să depună jurământul cu faţa acoperită de cagule negre, fiind însă îmbrăcate în uniforma militară de camuflaj. 

După ceremonia care a avut loc în satul Novi Petrivtsi, din apropierea Kievului, ucrainencele vor face parte din Batalionul Donbass, urmând să lupte într-un din cele mai dispute regiuni din estul Ucrainei. 

Toţi cei 600 de recruţi s-au antrenat timp de trei săptămâni pentru a învăţa să mânuiască armele şi să facă faţă condiţiilor spartane de pe câmpul de luptă.

Reprezentantele sexului frumos au o motivaţie în plus pentru a lupta: apărarea copiilor care au căzut victime ale violenţelor din ultimele săptămâni. Un raport îngrijorător înaintat de o deputată de la Kiev a dezvăluit că cel puţin 40 de copii au fost ucişi în conflictele dintre insurgenţii proruşi si forţele guvernamentale.

Autorităţile au fost acuzate că nu cunosc numărul real al victimelor conflictelor din estul ţării, estimat la 375 de morţi. Tatiana Bahteieva, medic din Doneţk şi preşedinte al comisiei parlamentare pentru Sănătate, a susţinut raportul, avertizând că mulţi dintre cei 40 de copii au murit din cauza rănilor produse de obuze. „Alţii au fost împuşcaţi direct în inimă, murind pe loc“.


Raportul deputatelor ucrainene a fost întocmit pe baza fişelor medicale ale copiilor ucişi în regiunile Lugansk şi Doneţk, obţinute de la spitale şi morgi, de la începutul operaţiunii antiteroriste a Kievului în zonă.

Administraţia regională din Doneţk neagă raportul parlamentar, menţinând bilanţul oficial de patru copii morţi. UNICEF a anunţat la începutul lunii iunie că cel puţin şapte copii şi-au pierdut viaţa în estul Ucrainei şi a cerut ambelor părţi să înceteze violenţele.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

67 Comentarii

Peter Pollak
24.06.2014, 21:12:47

Se vede in Ucraina Dumnezeu nu mai este,Diavolul a luat stapanire peste aceasta tara,ciuma americana a inceput sa iam contur si aici,daca femeia care prezinta in lumea asta continuitatea speciei umane de pe pamant,acuma a capatet chipul crimei si distrugerii,acuma cot la cot cu barbatii va omora alte femei si copii.pentru simplul fapt ca vorbesc alta limba sau au alta religie...RUSINE RUSINE RUSINEEEEEEE,MAI BINE AR MERGE LA BISERICA SA SCAPE DE PACATE,daca mai tineti minte Hitler trimitea copii germani la razboi,iar acuma neonazistii ucrainieni trimit femeile O Doamne scapa ne de satanisti,te rugam mult

-6 (32 voturi)
Vlad Tepes
24.06.2014, 21:47:08

Comentariu considerat abuziv.

m wakki
24.06.2014, 22:22:29

Ucraina reprezinta cel mai puternic inamic pe care l-a putut avea vreodata Rusia. Au suficiente resurse, au o motivatie extraordinara iar apropierea geografica si limba comuna face ca influenta soft power sa dea peste cap destul de usor propaganda lui Putin. Ucraina inseamna sfarsitul Rusiei ca imperiu.

+1 (21 voturi)
Francisco Goya
24.06.2014, 22:25:14

Inteleg ca s-au terminat barbatii in Ucraina, de au ajuns sa inroleze femei? Ah, pricep! Se duc sa dea piept cu dusmanul...

+3 (15 voturi)
654815544566
24.06.2014, 22:26:55

"Ucrainencele iau arma în mână" - care mai e tariful? :)))))

+4 (16 voturi)

Vezi toate comentariile (67)