Europa

articolul anterior articolul urmator

FOTO VIDEO Proteste în Belarus. Val de greve la cele mai mari întreprinderi ale statului

6
13 Aug 2020 17:36:03
Autor: Viorica Marin
Muncitorii de la mai multe întreprinderi de stat din Belarus au începat lucru în semn de solidaritate cu protestatarii anti-Lukaşenlo
Muncitorii de la mai multe întreprinderi de stat din Belarus au începat lucru în semn de solidaritate cu protestatarii anti-Lukaşenlo

Angajaţii mai multor întreprinderi mari din Belarus au încetat activitatea şi protestează în legătură cu fraudarea alegerilor şi a represaliilor, transmite Interfax şi RBC.

Greve au organizat angajaţii companiei „Belmedpreparat”, „Keramin”. Totodată, lucrătorii celei mai mari companii de construcţii de stat „MAPID” au ieşit să protesteze pe strada din faţa sediului companiei.Mai devreme au început a protesta angajaţii „BelAz”, „Minskpromstroi”, „Grodnojilstroi” şi „Maz”.
 
Amintim că, protestele au început în Belarus pe 9 august imediat după anunţarea rezultatelor preliminare a alegerilor prezidenţiale, care îl arătau pe Lukaşenko învingător convins. Noaptea trecută a fost cea de-a patra consecutiv în care au fost înregistrate ciocniri violente între protestatari şi forţele de ordine. Ministerul de Interne anunţă în jur de 8000 de persoane reţinute şi două decedate în urma confruntărilor.
 
GAELRIE FOTO
 
Lukaşenko a convocat o şedinţă dedicată securităţii naţionale
 
Preşedintele Aleksandr Lukaşenko a convocat o reuniune dedicată problemelor de securitate naţională şi apărarea ordinii constituţionale, transmite agenţia Belta.
 
“Cele mai importante sarcini pe care le au instituţiile de stat, în special Consiliul de Securitate, este protejarea cetăţenilor noştri, apărarea ordinii constituţionale şi asigurarea funcţionării organelor de stat”, a declarat şeful statului.
 
Acest a subliniat că un fundament şi cea mai importantă problemă este funcţionarea economiei.
 
“Iată de ce guvernul trebuie să întreprindă toate măsurile necesare suplimentare, dacă va fi nevoie, pentru asigurarea funcţionării economiei”, a dispus preşedintele belarus.
 
“Oricine vrea să lucreze, cine îşi propune să lucreze, trebuie să aibă un loc de muncă, să aibă un salariu. Cei care nu muncesc, trebuie studiaţi şi să li se propună un loc de muncă”, a subliniat liderul belarus.
 
“Grosul aşa-numitor protestatari reprezintă oameni cu un trecut criminal, care sunt astăzi fără serviciu. Nu au un loc de muncă, atunci “plimbă-te nene pe străzi şi bulevarde”. Iată de ce vă rog cu binişorul şi vă avertizez pe toţi: angajaţi-vă, ce-i care nu lucrează”, a spus Lukaşenko.
 
“Vreau să-i avertizezi pe unii din cetăţenii noştri, care s-au îmburghezit: ferească Dumnezeu să obţină cineva certificate false de angajare. Totul trebuie să fie onest şi decent”, a menţionat Aleksandr Lukaşenko.
 
Pentru a patra noapte consecutiv, la Minsk şi în alte oraşe din Belarus, mii de oameni au ieşit pe străzi să protesteze împotriva rezultatului alegerilor prezidenţiale din 9 august, câştigate de preşedintele Alexandr Lukaşenko cu peste 80% din voturi. Da la bun început, riposta forţelor de ordine a fost deosebit de brutală, mii de oameni au fost reţinuţi, iar, miercuri, autorităţile au recunoscut că s-au folosit şi arme de foc. Tot miercuri au apărut primele relatări despre încă un deces în cursul protestelor.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Mesterul Ardelean
13.08.2020, 18:29:42

E mana Rusiei toata ziua buna ziua! Daca ar fi fost a americanilor deja am fi avut reactii isterice la Moscova. Nostima treaba: nu mai pot folosi omuletii verzi asa ca lucreaza subteran, cam cum au facut-o la Bucuresti acum 30 de ani ...

+2 (6 voturi)
Mesterul Ardelean
13.08.2020, 18:33:23

Oare n-are si Lukasenko o vizita programata la Teheran?

+3 (3 voturi)
Andrei Adrian
13.08.2020, 19:11:03

Poate la Phenian...

+1 (1 vot)
Xi Richard
13.08.2020, 23:29:39

Mesterul Ardelean URLAU TROLLI RUSI PANA ACUMA ---------------- DACA NU ERA MANA RUSIEI :) ---------------- HA HA HA SHPIONII RUSHI ESTE CEI MAI DASHTEPTI :)

Ivan Turbinca
14.08.2020, 05:49:30

Doar dupa romani,mandria UE!-:)))

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările