Europa

articolul anterior articolul urmator

Franţa a confirmat primul său caz de infectare cu noua variantă Omicron

0
2 Dec 2021 12:46:03
Autor: Maria Ţaga
Tot mai multe ţări europene au raportat cazuri de infectare cu Omicron, noua variantă a coronavirusului, printre care  Portugalia, Scoţia, Olanda, Danemarca, Italia, dar şi Germania. FOTO: Shutterstock
Tot mai multe ţări europene au raportat cazuri de infectare cu Omicron, noua variantă a coronavirusului, printre care  Portugalia, Scoţia, Olanda, Danemarca, Italia, dar şi Germania. FOTO: Shutterstock

Franţa a confirmat joi primul caz cu noua tulpină COVID-19, Omicron, a anunţat Agenţia regională de sănătate (ARS). Astfel, un bărbat rezident în regiunea pariziană, în vârstă de aproximativ 55 de ani a fost depistat pozitiv la revenirea dintr-o călătorie din Nigeria.

Bărbatul, care nu era vaccinat împotriva Covid-19 nu prezenta simptome în momentul efectuării testului, la coborârea din avion pe 25 noiembrie, a precizat agenţia.

Soţia sa, tot nevaccinată şi cu care a fost în călătorie, „a fost testată pozitiv la COVID-19 şi în prezent se realizează o secvenţiere pentru a se verifica dacă este vorba tot despre varianta Omicron”, a menţionat ARS.

Cuplul a rămas în izolare de la intrarea în ţară, potrivit Digi24. 

Franţa a anunţat miercuri o înăsprire a condiţiilor de intrare pe teritoriul său, impunând teste negative pentru toţi călătorii, chiar şi vaccinaţi, ce vin dintr-o ţară din afara Uniunii Europene.

Joi, principalul consilier ştiinţific al guvernului, Jean-Francois Delfraissy, a declarat că varianta Omicron ar putea ajunge dominantă în Franţa până la sfârşitul lunii ianuarie, dar că între timp ar fi posibil să fie sărbătorit Crăciunul în bune condiţii dacă se vor lua măsuri pentru limitarea răspândirii Delta.

În ultima săptămână, tot mai multe ţări europene au raportat cazuri de infectare cu Omicron, noua variantă a coronavirusului. Printre acestea se numără Portugalia, Scoţia, Olanda, Danemarca, Italia, dar şi Germania.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările