Europa

articolul anterior articolul urmator

Franţa continuă relaxarea restricţiilor anti-COVID. Se vor deschide cluburile swingers, dar nu şi cele de noapte

4
14 May 2021 20:13:06
Autor: Cristina Morozan
Astfel că unii parlamentari au subliniat „incoerenţa” strategiei guvernamentale franceze FOTO SHUTTERSTOCK
Astfel că unii parlamentari au subliniat „incoerenţa” strategiei guvernamentale franceze FOTO SHUTTERSTOCK

Franţa a început să relaxeze unele dintre măsuri, iar următoarea etapă este programată pe 19 mai, când urmează să fie redeschise magazinele, cinematografele, muzeele şi teatrele, cât şi cluburile de swingeri, dar nu şi cele de noapte, măsură care provoacă uimirea unor parlamentari francezi, relatează Euronews.

Cluburile de noapte sunt închise de 14 luni şi încă nu se stie când se vor put iar calendarul guvernului sugerează căea redeschide, şi potrivit calendarului guvernului asta nu se va întâmpla până în iulie, cel mai devreme, relatează Hotnews.ro.
 
Astfel că unii parlamentari au subliniat „incoerenţa” strategiei guvernamentale. "Ajungem la lucruri absurde (...) şi ştim bine că în aceste cluburi practicăm toate gesturile de distanţare socială ... de aceea mergem acolo", a declarat săptămâna aceasta în faţa parlamentului Philippe Gosselin, deputat pentru departamentul nordic Manche în timp ce colegii au râs. 
 
"Puteţi vedea incoerenţa. Vom împiedica tinerii să meargă la dans şi vom permite să se deschidă alte tipuri de unităţi", a adăugat el. 
 
Un alt deputat, Jean Lassalle, a spus că ”cei mai în vârstă dintre noi ştiu că unele cluburi de swingeri au rămas deschise pe tot parcursul carantinei”, subliniind că astfel de locuri au fost des frecventate de alţi parlamentari în mandatele trecute, ”şi nici măcar nu-i număr pe miniştri", a spus el, provocând hohote de râs în parlament. 
 
„Atunci cum putem explica această inegalitate faţă de cluburile de noapte”, a continuat el, semnalând că închiderea lor a dus la pierderea a „45.000 de locuri de muncă şi pierderi de 1,3 miliarde de euro până acum”.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Omul UnOm
14.05.2021, 21:08:32

In Franta este, cel putin oficial, interzisa cea mai veche meserie din lume, legea pedepsind clientii si nu fetele care "presteaza" serviciul respectiv. Cluburile astea sunt o forma mascata unde se practica cea mai veche merserie din lume fara riscuri legale pentru clientii lor iar fetele alea sunt platite pentru asta. Ca doar nimeni nu isi imagineaza ca cei care chiar fac asta s-ar duce intr-un club sa se expuna public :))

-3 (7 voturi)
Ludwig
14.05.2021, 21:47:28

Pai si la noi prostitutia e interzisa, dar e plin de saloane de masaj erotic. Aici doar nu crezi ca te maseaza pe spinare vreo juna de 20 de ani. Nu sunt decat bordeluri sub acoperire.

-3 (7 voturi)
t mihai
14.05.2021, 23:42:25

Bravo, Cri-stin-a Mor-oz-an, ai retinut exact cel mai important dintre masurile hotarâte aplicabile pâna la sfârsitul lunii... Sincere felicitari...

+6 (6 voturi)
GicaContra
14.05.2021, 23:48:15

Pai da, serviciile esentiale trebuie sa functioneze. Clar.

-5 (5 voturi)
Modifică Setările