Franţa, coronavirus. Toţi pacienţii internaţi cu noul coronavirus au fost trataţi şi sunt complet sănătoşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
12 persoane au fost tratate de noul coronavirus în spitalele franceze
12 persoane au fost tratate de noul coronavirus în spitalele franceze

Ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Véran, anunţat că toţi pacienţii internaţi cu coronavirus au fost trataţi şi sunt complet sănătoşi, transmite RIA Novosti.În Franţa, conform Ministerului Sănătăţii au fost înregistrate 12 cazuri de coronavirus.

„Pe teritoriu Franţei nu mai sunt cazuri de îmbolnăvire cu coronavirsu, virsului nu se mai răspândeşte”, a spus Veran.

Un turist chinez în vârstă de 80 de ani a decedat  în urmă cu cu mai bine de o săptămână, în Franţa din cauza coronavirusului, fiind primul deces înregistrat în Europa.

Numărul cazurilor de contaminare cu noul coronavirus rămăsese stabil luni în Italia, care încearcă să restrângă contagiunea printr-un cordon sanitar instituit în jurul a 11 localităţi din nord considerate drept focarul epidemiei.

Creşterea bruscă de vineri a acestor cazuri, trecând de la şase la 229 în patru zile, a făcut din Italia ţara cea mai afectată de coronavirus în Europa.

Totuşi, oficialul francez a avertizat că epidemia de coronavirus „este la porţile Franţei“ . „Avem o mulţime de alerte. E complet normal, căci epidemia este la porţile noastre. Noi ne pregătim, pregătim toate sistemele de supraveghere sanitară şi de intervenţie atât în oraşe, cât şi în spitale, în cazul că epidemia va veni“, a afirmat ministrul. „Suntem în faza de anticipare, de adaptare“, a afirmat el. „Epidemia, a explicat el, este când spuneţi: virusul circulă, nu-l vom putea opri“, este când spuneţi: „nu identificăm toţi bolnavii'...Acum suntem în stadiul dinaintea epidemiei“, a afirmat ministrul.

În Italia, a remarcat Veran, „sunt două localizări geografice în cadrul cărora se află aproape toţi cei bolnavi astăzi. Nu există urme de viruşi care să circule în afara acestor zone“. Astfel, a continuat el, „la Roma nu există niciun bolnav astăzi, nu este o zonă care este considerată a fi în alertă de sănătate“.

Ministrul francez al sănătăţii urmează să aibă o întâlnire cu omologii său europeni la Roma în cursul zilei de marţi.

„Nu închidem frontierele pentru că nu ar avea niciun sens. În acest stadiu, nu există necesitatea de a lua în vedere închiderea frontierelor“, a subliniat Veran. „Nu există niciun argument ştiinţific şi medical astăzi care să ne conducă să oprim evenimentele colective“ precum meciul din Liga campionilor la fotbal prevăzut pentru miercuri între Lyon şi Juventus/Torino la Lyon.

Italia va organiza marţi după-amiază o reuniune a miniştrilor Sănătăţii din ţările vecine peninsulei pentru a stabili „linii de acţiune coumne“ în faţa epidemiei provocate de noul coronavirus, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii, relatează AFP.

Franţa, Elveţia, Austria, Slovenia, Croaţia, Germania şi Uniunea Europeană vor fi reprezentate, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al ministerului.

„Guvernul italian a propus o reuniune cu miniştrii Sănătăţii din ţările vecine. Obiectivul va fi să reuşim să împărtăşim linii de acţiune comune“, a anunţat şeful Protecţiei Civile italiene Angelo Borrelli.

Izbucnirea bruscă, vineri, a unor cazuri de contaminare cu noul coronavirus face Italia cea mai afectată ţară din Europa şi a treia din lume după Coreea de Sud şi China.

Reuniunea este programată să înceapă la ora locală 16:00 (15:00 GMT).

Regiunile cele mai afectate de epidemia provocată de noul coronavirus în Italia sunt Lombardia, la graniţa cu Elveţia, şi Veneto, la graniţa cu Slovenia, fiind de asemenea vizate Piemont, care se învecinează cu Franţa, şi Trentino-Tirolul de Sud, la graniţa cu Austria.

Coronavirusul este un „game changer“, un eveniment care schimbă regulile jocului în economia mondializării, a afirmat marţi la Atena ministrul francez al economiei şi finanţelor, Bruno Le Maire, citat de AFP.

„Noi trebuie să tragem toate consecinţele“ şi din acest punct de vedere, epidemia de coronavirus este un „game changer“ în mondializare, a declarat ministrul francez în finalul unei întâlniri cu omologul său grec, Christos Staikouras.

El a subliniat „necesitatea imperativă de a relocaliza un anumit număr de activităţi şi de a fi mai independenţi pe un anumit număr de lanţuri de producţie“.

Ministrul francez, care a făcut o escală la Atena venind de la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite, EAU), a explicat că coronavirusul „va avea un impact asupra creşterii mondiale şi asupra creşterii în Europa prin două canale de difuzare“

Turismul constituie un prim canal, potrivit lui, Franţa numărând 'peste 2,5 milioane de turişti chinezi în fiecare an, ceea ce reprezintă o parte importantă a turismului în Franţa'.

„Al doilea canal de difuzare - cel mai important şi cel mai preocupant - este problema lanţurilor de aprovizionare industrială“, a precizat el, evocând în special „industria de automobile“ şi „sectorul sănătăţii“.

„Suntem foarte dependenţi de aprovizionarea din China şi faptul că în China a încetinit totul a avut un impact direct asupra posibilităţilor de aprovizionare a industriei“, a adăugat el.

Referitor la sectorul sănătăţii şi medicamentelor, „nu putem continua să depindem în proporţie de 80% sau de 85% de substanţele active pentru medicamente care sunt produse în China, acest lucru ar fi iresponsabil şi nejustificat“, a subliniat Bruno Le Maire.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite