Franţa închide şcolile în două regiuni afectate de coronavirus / Preşedintele Macron a declarat că epidemia era „inevitabilă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Omagiu adus lui Dominique Varoteaux, un profesor de 60 de ani care a murit după ce s-a îmbolnăvit de coronavirus, la poarta liceului Jean de la Fontaine din Crepy-en-Valois, în regiunea Oise, în apropiere de Paris, FOTO EPA-EFE / CHRISTOPHE PETIT TESSON
Omagiu adus lui Dominique Varoteaux, un profesor de 60 de ani care a murit după ce s-a îmbolnăvit de coronavirus, la poarta liceului Jean de la Fontaine din Crepy-en-Valois, în regiunea Oise, în apropiere de Paris, FOTO EPA-EFE / CHRISTOPHE PETIT TESSON

Autorităţile franceze au decis, vineri, închiderea şcolilor şi creşelor din regiunea Haut-Rhin din estul Franţei, după ce Ministerul Sănătăţii a anunţat două noi decese cauzate de COVID-19 şi 190 de cazuri noi de infectare, doar în ultimele 24 de ore. Până acum, în Franţa, au fost înregistrate nouă decese din cauza coronavirusului şi 613 cazuri confirmate în total.

Măsurile autorităţilor vin după ce, în ultimele două zile, a existat o creştere semnificativă a numărului de cazuri în judeţul Haut-Rhin din estul Franţei - de la 10 la 81, în doar 48 de ore. Un deputat al Parlamentului francez se numără printre cei infectaţi.

În regiunile cele mai afectate - Oise şi Haut-Rhin, virusul circulă „activ şi rapid”, a declarat premierul Edouard Philippe, care i-a asigurat pe cetăţeni că sistemul de sănătate este pregătit să lupte împotriva virusului.

În aceste zone, guvernul a spus că va consolida măsurile de combatere a virusului, prin închiderea şcolilor şi grădiniţelor începând de luni, timp de 15 zile.

De asemenea, Philippe a spus că se vor limita toate evenimentele publice ce nu sunt neapărat necesare, din zonă. Oficialul i-a implorat pe vârstnici să rămână în case.

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a spus anterior că o epidemie în Franţa era „inevitabilă”.

Jérôme Salomon, Ministrul sănătăţii din Franţa, a declarat că autorităţile au în desfăşurare studii de înţelegere a virusului şi a evoluţiei lui pe plan naţional.

„Există două tulpini diferite, nu ştim dacă cele două tipuri de virusuri coexistă sau dacă evoluează unul spre celălalt sau dacă ne putem aştepta la infecţii cu ambele", a explicat Salomon evoluţia virusului.

El a spus că unii oameni au manifestat simptome uşoare timp de câteva zile, în timp ce alţii au dezvoltat o tuse mai puternică şi s-au îmbolnăvit mai târziu, cam după două săptămâni.

El a subliniat că persoanele cu cel mai mare risc sunt vârstincii.

Un parlamentar francez şi un lucrător parlamentar au fost amândoi infectaţi cu virusul, iar un alt coleg este „suspect”, a anunţat Adunarea Naţională. Jean-Luc Reitzer, membru conservator din Alsacia, se află în spital, în timp ce celălalt angajat a fost pus în carantină la domiciliu.

Franţa este unul dintre principalele focare de virus în Europa, împreună cu Italia şi Germania.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite