Europa

articolul anterior articolul urmator

Franţa a intrat în alertă: ridică un gard la graniţa cu Belgia, pentru a se proteja de pesta care a făcut ravagii în România

6
14 Oct 2018 11:10:00
Autor: News.ro
FOTO 123 RF
FOTO 123 RF

Franţa va construi un gard de-a lungul graniţei cu Belgia, pentru a împiedica mistreţii să răspândească pesta porcină africană, virusul virulent care poate afecta cea mai mare industrie a porcilor din Europa, transmite Reuters.

Franţa a intrat în alertă pentru pesta porcină africană de când Belgia a detectat virusul luna trecută, în rândul mistreţilor aflaţi la câţiva kilometri de frontierea cu Franţa.

Belgia a decis să sacrifice mai multe sute de porci din zona contaminată, pentru a preveni ca virusul să ajungă la fermele de porci, dar are deja embargouri pentru exporturile de carne de porc din partea unor state precum Coreea de Sud şi China, care au la rândul lor focare de pestă porcină.

Autorităţile franceze au interzis vânătoarea şi alte activităţi într-o zonă de la frontieră, iar prefectura regiunii Meurthe-et-Moselle a început sâmbătă instalarea gardului, a declarat un oficial din cadrul prefecturii.

Construcţia gardului, care va avea loc de-a lungul unei părţi a frontierei cu Belgia, va dura aproximativ o săptămână.

Meurthe-et-Moselle este una dintre regiunile incluse într-o zonă de supraveghere creată de autorităţile franceze în apropierea graniţei.

Ministerul Agriculturii a spus că detaliile legate de construirea gardului nu au fost finalizate.

Statele occidentale au încercat să evite răspândirea bolii extrem de contagioase în rândul porcilor, dar care nu este periculoasă pentru oameni, după apariţia unui număr tot mai mare de cazuri în Europa de Est.

În Belgia, zeci de mistreţi au murit în ultima lună din cauza pestei porcine, în apropierea Franţei.

Potrivit experţilor, pesta porcină poate fi răspândită şi prin intermediul produselor alimentare şi deplasării oamenilor.

China, cel mai mare crescător de porci din lume, a confirmat vineri apariţia unui nou focar de pestă porcină africană.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

geek-a-contra
14.10.2018, 11:15:43

(preluatorul anonim de la ) adeveru' loveste din nou: "Franţa a intrat în alertă: ridică un gard la graniţa cu Belgia, pentru a se proteja de pesta care a făcut ravagii în România" Citeste mai mult: adev.ro/pgkwwb ce treaba are scula cu primaria? in text Ro nu este pomenita niciodata...

+1 (1 vot)
sestisotdevianostoadin
14.10.2018, 12:13:27

Gardul de protectia dinspre romania trebuia facut mul mai demult

Ţepeş
14.10.2018, 12:18:14

Da, spre Rusia. De acolo ne vin câini turbați și mancurții.

-1 (1 vot)
Goguţă
14.10.2018, 14:48:11

geek-a-contra Pe langa asta mai e ceva "Autorităţile franceze au interzis vânătoarea şi alte activităţi într-o zonă de la frontieră," Ai nostri au hotarat sa impuste toti procii mistreti de prin Moldova..

Avocatul Diavolului
14.10.2018, 16:25:15

Nu Intzepatule, cel care se semneaza Turbatul este mindru de a fi roma...n.

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările