Europa

articolul anterior articolul urmator

Franţa îşi sfătuieşte cetăţenii să-şi amâne călătoriile „neesenţiale” în Ucraina

0
24 Jan 2022 14:49:05
Autor: Maria Ţaga

Franţa îşi sfătueşte, luni, cetăţenii să îşi amâne călătoriile „neesenţiale” către Ucraina, în plină escaladare a tensiunilor cu Rusia vecină, relatează AFP.

„În măsura în care se poate, este recomandată o amânare a deplasărilor fără caracter indeospensabil sau urgent în Ucraina”, recomandă Ministerul francez de Externe într-o actualizare a sfaturlor sale de căătorie.

Departamentul de Stat a ordonat familiilor angajaţilor Ambasadei SUA la Kiev să părăsească Ucraina

Departamentul de Stat al SUA a ordonat familiilor angajaţilor ambasadei americane la Kiev să părăsească ţara şi a permis, de asemenea, să facă acest lucru unei părţi din personalul misiunii diplomatice. Acest lucru se precizează în declaraţia Ministerului de Externe, publicată duminică.

În cazul unei escaladări a tensiunii în Ucraina, Statele Unite nu ar mai putea să-şi evacueze cetăţenii din ţară, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

 

Potrivit Departamentului de Stat, angajaţii ambasadei Statele Unite pleacă pentru faptul că Rusia „poate începe operaţiuni militare în orice moment”. „Guvernul SUA nu va putea atunci să evacueze cetăţenii americani”, a spus purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, menţionând că cetăţenii americani ar trebui să ia în considerare să părăsească ţara pe cont propriu, inclusiv prin zboruri civile. În plus, Departamentul de Stat a recomandat americanilor care rămân în Ucraina să completeze formulare electronice pentru înregistrarea lor.

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările