Europa

articolul anterior articolul urmator

Franţa îşi îndulceşte tonul: „Ucraina va fi parte a Uniunii Europene“. Iniţial, termenul era de 15 - 20 de ani

0
25 May 2022 07:55:53
Autor: Mariana Iancu

Ucraina va fi până la urmă parte a Uniunii Europene, a dat asigurări ministrul francez pentru afaceri europene, marţi, după ce iniţial a afirmat că procesul poate dura şi 20 de ani.

„Sunt convins că Ucraina va fi parte a Uniunii Europene”, a spus Clement Beaune, marţi, în faţa reporterilor. „Ştim şi spune onest că acest lucru va lua timp, iar în acest timp nu putem pur şi simplu să aşteptam. Trebuie să întreţinem speranţa europeană”, a mai spus oficialul francez.
 
Recent, ministrul delegat francez pentru Afaceri Europene a afirmat că procesul de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană va dura “fără îndoială 15 sau 20 de ani”. “Trebuie să fim sinceri. Minţim dacă spunem că Ucraina va intra în UE în şase luni, un an sau doi ani. Nu este adevărat. Fără îndoială va dura 15 sau 20 de ani, o perioadă lungă”, a spus Beaune la un post de radio.
 
“Nu vreau să le vindem ucrainenilor iluzii sau minciuni. Dacă le spunem: «Bun venit în UE», însă nu aţi citit nota din josul pagini, din contract, «în 15 ani», cred că pregătim decepţii pentru o întreagă generaţie de ucraineni”, a adăugat oficialul francez.
 
Ucraina a finalizat în aprilie completarea chestionarul pentru aderarea la Uniunea Europeană.
 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

 
Un amiral american în rezervă, printre prizonierii de la Azovstal? Imaginea menită să manipuleze publicul
 
Liderul separatiştilor proruşi din Doneţk susţine că luptătorii ucraineni care s-au predat la Azovstal vor fi judecaţi de un tribunal internaţional

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările