Europa

articolul anterior articolul urmator

Franţa şi-a anunţat decizia în legătură cu participarea Huawei la reţeaua sa 5G

6
13 Feb 2020 17:15:45
Autor: Ion Gaidau
Antene Huawei 5G FOTO Shutterstock
Antene Huawei 5G FOTO Shutterstock

În pofida avertismentelor SUA cu privire la folosirea tehnologiei Huawei în interesele regimului comunist de la Beijing, Franţa intenţionează să permită gigantului tehnologic chinez să participe la reţeaua sa 5G.

„Huawei nu va fi exclus de la reţeaua 5G a Franţei“, a declarat ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, citat de AFP.

„Dacă Huawei va înainta o ofertă mai bună într-un moment sau altul din punct de vedere tehnic sau al preţului, atunci ar putea avea acces la reţeaua 5G a Franţei“, a explicat ministrul francez, dând asigurări totodată că Parisul va ţine cont de „interesele sale de suveranitate“.

Mai exact, Huawei nu va participa la proiecte legate de instalaţii critice, cum ar fi cele militare şi nucleare.

„Vom stabili anumite restricţii pentru a ne proteja interesele suverane“, a insistat Le Maire, neexcluzând privilegierea unor furnizori europeni precum Ericsson şi Nokia.

Franţa urmează astfel exemplul Marii Britanii, care a acceptat, cu anumite condiţii stricte, participarea Huawei la reţeaua sa 5G.

Germania încă nu a exprimat o poziţie oficială în acest sens. Totuşi, cancelarul Angela Merkel s-a pronunţat de curând împotriva excluderii din start a vreunei companii anume.

Citând oficiali american, „Wall Street Journal“ scrie în ediţia sa de miercuri că Huawei ar fi obligată de regimul de la Beijing să instaleze căi de acces secrete („back doors“) în reţelele ei pentru a permite efectuarea unor operaţiuni de spionaj. Huawei denunţă acuzaţiile de colaborare cu Beijingul, catalogându-le drept o „perdea de fum“ provocată de SUA.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Gabriel din Bugeac
13.02.2020, 17:52:09

Bravo ! China urmează să devină stăpânul lumii, tehnologic au ajuns destul de sus, țară a ajuns o putere mondială într-un timp foarte scurt. Chiar îmi aduc aminte de documentarul de pe Discovery .. se numea Apocalipsa scrisă de evreul Ioan.. rasa galbena vor conducea lumea.. mare dreptate avea evreul acum 2000 de ani.

+2 (2 voturi)
Necula Mario
13.02.2020, 18:16:42

Foarte bine... A sosit de mult timpul , ca maoistii , sa fure si spioneze de la/si pe europeni... Spioneaza si fura de la America , de decenii... Bravo UK , bravo Germania , bravo Franta...

-4 (4 voturi)
Sorin Constantin
13.02.2020, 19:29:44

După exemplul dat de UK, acum, sora mai mare a României, Franța cumpără echipamente Huawey, dar noi ce facem ? Că la noi se previziona ca 5G să intre pe piață la începutul lui 2019, dar partenerul strategic, Amerikia Imperialia ne-a interzis...Mai stăm cu Amerikakania și poate nu ne mai dă armele pe care le-am plătit anticipat, sau ne culcușim pe lîngă Franța și Germania ? Din această dilemă nu se poate ieși!!!

+3 (3 voturi)
OmTacut
13.02.2020, 19:36:22

Necula Mario Cine spioneaza pe cine????? sau in acest caz este mai degraba "hotzul striga hotii". "Serviciile secrete americane și germane au spionat ani de zile peste o sută de țări prin intermediul unei societăți elvețiene specializată în criptarea conversațiilor, scrie marți presa din cele trei state, potrivit AFP." Societatea Crypto AG a devenit după al Doilea Război Mondial liderul mondial în echipamente de criptare, vânzându-și produsele în peste 120 de țări, până recent, arată Washington Post în această anchetă efectuată împreună cu televiziunea germană ZDF și radioteleviziunea elvețiană SRF. Link: https://www.hotnews.ro/stiri-international-23657433-lovitura-secolului-spionaj-cia-cumparat-secret-1970-liderul-mondial-criptarea-conversatiilor-crypto.htm

+3 (3 voturi)
DoaroOpinie!
13.02.2020, 21:14:36

Mario, Daca UE trebuie sa fie spionata de cineva, sa fie ori'si cine, numai America nu! America spioneaza si umileste UE de 75 de ani, AJUNGE! America out!

+4 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările