Europa

articolul anterior articolul urmator

Fumatul pe stradă interzis, ca măsură de prevenire a răspândirii coronavirusului

2
13 Aug 2020 16:21:51
Autor: Viorica Marin
fumătorii care sunt infectaţi şi asimptomatici pot emite picături sau aerosoli care conţin virusul.
fumătorii care sunt infectaţi şi asimptomatici pot emite picături sau aerosoli care conţin virusul.

Autorităţile regionale din provincia spaniolă Galicia au interzis începând de joi fumatul pe stradă şi în orice spaţiu în aer liber, inclusiv la terase, dacă nu se respectă o distanţă minimă de doi metri între persoane, măsură menită să prevină răspândirea coronavirusului şi pe care intenţionează să o aplice şi alte regiuni spaniole, printre care şi cea a capitalei Madrid.

Societatea spaniolă de epidemiologie a cerut încă din luna iunie interzicerea fumatului în spaţiul public, întrucât fumătorii care sunt infectaţi şi asimptomatici pot emite picături sau aerosoli care conţin virusul. Riscurile în cazul fumătorilor sunt amplificate şi de manipularea mai frecventă a măştii (acum obligatorie în spaţiul public în toată Spania), de contactele repetate ale degetelor cu buzele prin atingerea ţigărilor şi de relaxarea separării între persoane.
 
Alte regiuni, precum Madrid, Castilla-Leon, Castilla-La Mancha sau Andaluzia, studiază posibilitatea introducerii acestei măsuri.
 
Spania se confruntă din nou cu o creştere accentuată a cazurilor de COVID-19, cu mii de noi îmbolnăviri în fiecare zi, în ultimele 24 de ore fiind înregistrate 3.172 de cazuri, bilanţ din care lipsesc cele din regiunea capitalei Madrid, care încă nu au fost raportate.
 
În virtutea autonomiei de care beneficiază regiunile spaniole, acestora le revine sarcina de a adopta restricţiile antiepidemice pe care le consideră potrivite. Au fost astfel impuse măsuri de carantină a unor localităţi, s-au limitat vizitele în căminele de bătrâni, a fost redus programul localurilor deschise pe timpul nopţii, au fost instituite restricţii pentru deplasare şi pentru vizitele la rude şi prieteni, fiind în plus intensificate anchetele epidemiologice şi testarea. 
 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Un cititor
13.08.2020, 19:41:54

Este si asta adevarat, dar....mai bine s-ar ocupa de igiena publica, de curatenie, de muntii de gunoaie care treneaza la ghene in fiecare zi....etc...de arderea ilegala de deseuri.... Asta-i covidul !! Toti se ocupa numai de prostii, in loc sa inceapa cu eliminarea cauzei, si nu a efectului !!! Curatenia in spatiul public, sub toate aspectele ei !!!

-2 (2 voturi)
Pano
13.08.2020, 23:04:24

Foarte bine. Si in Romania, oamenii care fumeaza si scuipa ar trebui obligati sa-si manance chistoacele pe care le arunca pe jos si sa-si linga flegmele.

Modifică Setările