Europa

articolul anterior articolul urmator

Germania foloseşte aviaţia militară pentru a transporta pacienţii COVID

0
26 Nov 2021 23:49:03
Autor: Anne-Marie Sandu
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Germania, care a depăşit joi pragul de 100.000 de decese din cauza COVID-19, este lovită de un virulent al patrulea val de contaminări, fiind pe punctul de a relansa dezbaterea asupra vaccinării obligatorii. Situaţia  dramatică din Germania a făcut ca Italia şi Franţa să-şi ofere sprijinul şi să primească bolnavi în caz de necesitate.

Germania a apelat pentru prima dată la aviaţia militară pentru transportul mai multor pacienţi infectaţi cu Covid, aflaţi la terapie intensivă, care au fost mutaţi din Bavaria, unul dintre focarele de coronavirus din ţară, în unităţi medicale din alte landuri. Un Airbus A310 al "Luftwaffe" a decolat după-amiază de pe aeroportul din Memmingen, situat în Bavaria, unul din focarele de coronavirus, spre unităţi unităţi de terapie intensivă din Renania de Nord-Westfalia, potrivit guvernului.
 
Avionul cu destinaţia Munster este conceput special pentru acest tip de transporturi medicale. Mai mulţi pacienţi pe brancarde au fost urcaţi la bordul aparatului. Transferuri de pacienţi între landuri germane vecine au fost deja operate de mai multe zile pentru a decongestiona unităţile spitaliceşti supraîncărcate cu noi pacienţi contaminaţi cu SARS-CoV-2.

Cancelarul Angela Merkel a anunţat  joi că "fiecare oră contează" şi că "restricţii" suplimentare sunt necesare.
 
"Numărul de contacte trebuie să scadă, să scadă mult", a spus vineri ministrul sănătăţii, Jens Spahn, pledând pentru "anularea marilor manifestaţii şi a serbărilor", fără a preciza dacă se referă şi la sărbătorile de sfârşit de an.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările