Europa

articolul anterior articolul urmator

Germania îşi retrage plutonul NATO staţionat în Lituania, în urma unor acuzaţii de rasism, antisemitism şi agresiuni sexuale

2
16 Jun 2021 19:05:54
Autor: News.ro
Solda'i germani
Solda'i germani

Germania şi-a rechemat un pluton NATO aflat în misiune în Lituania, în urma unor dezvăluiri ale revistei Der Spiegel, potrivit cărora militari din pluton au dat dovadă de comportament rasist şi antisemit şi au fost acuzaţi de agresiuni sexuale, relatează BBC News.

 Această conduită a militarilor germani urmează să fie ”pedepsită cu toată severitatea”, a subliniat ministrul german al Apărării Annegret Kramp-Karrenbauer, supranumită ”AKK”, care a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter retragerea plutonului.
 
Patru militari germani au fost retraşi iniţial din Lituania, în urma unei anchete.
 
Ei au fost trimişi în Lituania în cadrul ”prezenţei avansate înaintate” NATO, o misiune de formare a militarilor din state din Europa de Est în vederea descurajării Rusiei.
 
”Comportamentul necorespunzător al unor militari în Lituania este o palmă dată oricui munceşte în Bundeswehr (armata germană) zi de zi pentru a servi securitatea ţării noastre”, denunţă AKK.
 
Întregul pluton este retras ”imediat”, iar toate investigaţiile şi procedurile necesare urmează să aibă loc în Germania, anunţă ea.
 
Ministrul a anunţat marţi că militarii care cunoşteau incidente şi nu le-au raportat urmează să fie, la rândul lor, pedepsiţi.
 
Der Spiegel dezvăluie că aceste acuzaţii au legătură cu o petrecere la un hotel, în Lituania, la sfârşitul lui aprilie.
 
Un anumit număr de militari sunt suspectaţi de agresivitate, ameninţări cu violenţa, filmarea unei agresări sexuale a unui militar şi cântarea unor cântece antisemitice.
 
Ulterior au apărut apărut acuzaţii distincte de abuz sexual şi rasial în cadrul plutonului, iar unii militari au raportat că alţi militari au cântat un cântec de ziua lui Adolf Hitler, pe 20 aprilie, potrivit Der Spiegel.
 
Guvernul german a luat măsuri împotriva extremismului în rândul forţelor armate de cel puţin două ori în ultimii ani.
 
AKK a ordnat anul trecut desfiinţarea în parte a comandoului de elită Kommando Spezialkräfte (KSK), după ce 20 de membri ai acestuia au fost suspectaţi de extremism de dreapta.
 
Potrivit presei germaane, ea a anunţat marţi că KSK nu va fi desfiinat complet, după un an de reforme.
 
În 2017, au avut loc percheziţii în toate cazărmile din Germania, în urma descoperirii unor simmboluri din epoca nazistă în două cazărmi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Ionica Porumbel
16.06.2021, 19:59:05

ce naște din pisică...

+2 (2 voturi)
Torquemada
16.06.2021, 21:24:36

Imigratia le va da apa la moara celor de extrema dreapta,numarul lor va creste.Am vazut si in Franta scrisoarea deschisa a unui numar mare de militari care atentionau ca politicile prea permisive in privinta migratiei pot duce la razboi civil candva.Simpatizanti neonazisti sunt cu mult mai multi,dar stau tacuti,de teama de a nu-si pierde locurile de munca,de a nu fi stigmatizati de catre presa.

-6 (12 voturi)
Modifică Setările