Europa

articolul anterior articolul urmator

Germania: Oraşele Köln şi Bonn, obligate de instanţă să interzică circulaţia unor vehicule echipate cu motoare diesel

2
8 Nov 2018 17:08:14
Autor: Ion Gaidau
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Un tribunal din Germania a ordonat joi municipalităţilor Köln şi Bonn să interzică circulaţia unor vehicule cu motoare pe motorină în unele sectoare din cele două oraşe din landul Renania de Nord-Westfalia, transmite Reuters.

Tribunalul din Köln a dat câştig de cauză unei plângeri a mişcării de mediu Deutsche Umwelthilfe (DUH), care s-a adresat în instanţă pentru a presa autorităţile din cele două oraşe asupra interzicerii circulaţiei unor vehicule echipate cu motoare diesel.

În cazul oraşului Köln, interdicţia vizează „zona de mediu“, urmând să devină aplicabilă din aprilie 2019 pentru maşinile pe motorină cu norma de poluare Euro 4 şi din septembrie acelaşi an pentru maşinile pe motorină cu norma de poluare Euro 5. Termenii de intrare în vigoare a interdicţiei sunt identici şi pentru Bonn, vizând cele mai circulate două artere ale oraşului.

Hotărâri similare au fost anunţate anterior pentru Berlin şi Frankfurt.

În cazul oraşelor Köln şi Bonn, decizia poate fi atacată în apel.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

B Mihai
8.11.2018, 18:09:48

Mișto titlul, ce contează că interdicția se aplică ”din aprilie 2019 pentru maşinile pe motorină cu norma de poluare Euro 4 şi din septembrie acelaşi an pentru maşinile pe motorină cu norma de poluare Euro 5”. Aloo... domn gurnalist ... Euro 5 este obligatoriu din 1 septembrie 2009 pentru mașinile NOI, cu termen de aliniere de 1 ianuarie 2011 pentru modele deja aflate în fabricație. GHICI GHICITOAREA MEA, 2018-2009 = ?

+1 (1 vot)
Caragea Virgil
9.11.2018, 11:51:57

B Mihai , ce-ți cășună , bre , pe Dorel ???......scuzați ....Gaidău......