Europa

articolul anterior articolul urmator

Germania pregăteşte măsuri anti-coronavirus mai dure

9
1 Dec 2021 16:01:53
Deutsche Welle
Regula 2G ar putea fi aplicată în curând şi în comerţul cu amănuntul
Regula 2G ar putea fi aplicată în curând şi în comerţul cu amănuntul

Din cauza agravării crizei coronavirus în ultimele săptămâni, autorităţile federale şi regionale vizează adoptarea de măsuri mai dure de limitare a pandemiei. Se discută şi despre impunerea obligativităţii vaccinării.

 

Autorităţile federale şi cele regionale au în vedere înăsprirea măsurilor anti-coronavirus. Se va decide cu privire la o extindere a regulii 2G (acces doar pentru cei vaccinaţi sau vindecaţi) la comerţul cu amănuntul, precum şi în legătură cu aplicarea de restricţii în organizarea şi desfăşurarea evenimentelor publice de mare amploare.

Pe lângă impunerea vaccinării obligatorii în anumite domenii, nu mai este exclusă acum nici o decizie de introducere a obligativităţii generale de vaccinare anti-coronavirus. Detaliile ar urma să fie analizate şi prelucrate până joi, pentru a se ajunge la un acord privind măsuri comune la nivelul întregii Republici Federale, s-a anunţat azi după videoconferinţa autorităţilor de la Berlin cu premierii de landuri.

Scholz este în favoarea vaccinării obligatorii pentru toţi

Cancelarul desemnat Olaf Scholz (SPD) a anunţat demararea unei proceduri legislative pentru adoptarea obligativităţii generale a vaccinării, demers care va fi demarat încă în acest an. La votul care va urma pe această temă în parlamentul de la Berlin ar urma să se renunţe la aşa-numita disciplină de grup parlamentar, fiecare deputat putând să voteze cum crede de cuviinţă, fără a respecta poziţia partidului - lucru care se aplică de regulă atunci când se votează pe marginea unor chestiuni sensibile din punct de vedere etic.

Germania Corona-Pandemie | centru de vaccinare München

Obligativitatea generală a vaccinării s-ar putea aplica deja din februarie

Landurile federale aflate sub conducerea conservatorilor (CDU/CSU) şi ecologiştilor au cerut guvernului federal pregătirea "rapidă a cadrului necesar introducerii obligativităţi generale a vaccinării". Vaccinul anti-coronavirus ar putea deveni obligatoriu din februarie, după cum reiese din propunerile înaintate de social-democraţii germani.

În videoconferinţa de marţi, premierii de landuri au discutat cu cancelarul desemnat Olaf Scholz (SPD) şi cu cancelara în exerciţiu Angela Merkel (CDU) despre actuala situaţie a pandemiei în Germania. Anterior, Curtea Constituţională de la Karlsruhe, cea mai înaltă instanţă germană, a decis că măsurile de lockdown din valul al treilea al pandemiei de la începutul anului au fost conforme legii fundamentale.

Înainte de videoconferinţă, Merkel şi Scholz au prezentat la cancelaria federală noul comitet de criză anti-coronavirus. Acesta va fi înfiinţat în scurt timp pentru a "consolida coordonarea şi cooperarea în organizarea campaniei de vaccinare, a procurării şi livrărilor de vaccin" în întreaga ţară.

Articol publicat de Deutsche Welle

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Utilizator Adevărul
1.12.2021, 16:33:01

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
1.12.2021, 18:47:03

Comentariu considerat abuziv.

Nastase T Ovidiu
1.12.2021, 18:55:26

Acum cine-s prostii europei?

-18 (24 voturi)
Realist
1.12.2021, 19:21:11

@Dreyfuss Pai nu mai bine stiva la morga, ca la noi ?!? @Nastase Cine ? "Nastasii" :) Ba baieti, daca nu intelegeti nimic, macar nu semnalizati ...

-2 (4 voturi)
Charles Franc
1.12.2021, 19:54:56

era si timpul ca stapanii ue sa dea ora exacta...parca incepem sa ne amimtim de vremurile bune di9n anii 1930-1940, cand acelasi popor venea tot cu masuir din astea de discriminare, de pepdesire a unora...doar grupul tina s-a schyimbat, in rest e la fel, cu restrictii de circualtie, restrictii de munca sa iti poti asigura traiul...si plus ca atunci cei nedoriti trebuiau sa isi poarte smenu la vedere, steaua galbena, acum e invers, cei supusi isi poarta la vedere codul Qr care le da ratia de libertate controlata

+3 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările