Europa

articolul anterior articolul urmator

Germania. Restricţii dure pentru persoanele nevaccinate anti-COVID-19

5
2 Dec 2021 17:49:02
Autor: News.ro
Coadă la un centru de vaccinare din Berlin FOTO EPA-EFE
Coadă la un centru de vaccinare din Berlin FOTO EPA-EFE

Cancelarul german în exerciţiu Angela Merkel a anunţat joi noi restricţii radicale - o cvasi plasare în carantină - împotriva populaţiei germane nevaccinate împotriva covid-19, relatează BBC News.

Accesul persoanelor nevaccinate în numeroase locuri publice - inclusiv în magazine considerate neesenţiale şi la evenimente - urmează să fie interzis, mai puţin în cazul în care s-au vindecat recent de covid-19.

Persoanele nevaccinate urmează să-şi limiteze contactele, atât la domiciliu, cât şi afară, la maximum alte două persoane din altă gospodărie.

„Cultura şi divertismentul urmează să fie deschise, la nivel naţional, numai acelora care s-au vaccinat sau s-au vindecat” de covid-19, anunţă Merkel.

„Noi am înţeles că situaţia este foarte gravă şi vrem să impunem măsuri suplimentare, în afară de cele impuse deja”, adaugă ea.

Merkel a anunţat, de asemenea, că vaccinarea obligatorie urmează să fie impusă în întreaga Germanie, începând din februarie sau martie 2022, în urma unei dezbateri în Parlament.

Un proiect de lege în acest sens urmează să fie trimis în Parlament.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Stan Toma
2.12.2021, 18:58:46

Mai au lagare de concentrare nemtii?

-2 (2 voturi)
fl. remi
2.12.2021, 19:41:44

Si romanasii nostri cu origini indo-pakistaneze ce vor face ???? Ca e plina Jermania de romani cu stramosi in Punjab...

-8 (10 voturi)
idna id
2.12.2021, 20:15:20

fl. remi Cei înregistrați legal ca rezidenți? Sau ceilalți? Dacă nu sunt rezidenți, înregistrați la municipalități, nu le pot face nimic. Austriecii am înțeles că vor soma întâi de 2 ori, apoi 3600 euro amendă (sau 7200, dacă pui în pericol pe altcineva). Statul democratic a murit la ei, și în curând și în Germania. Iar Ursula nemțoaica vrea să vă vaccineze pe toți, în tot UE. Și când mă gândesc că abia ce scăpasem de comunism/totalitarism.

idna id
2.12.2021, 20:19:32

fl. remi Iar culmea ipocriziei nemților, că la austrieci nu știu cum este, este că obligativitatea nu se va aplica minorilor. Păi atunci la dracul mai impui majorilor, că în mare parte oricum sunt vaccinați. O să crească acel 60 și ceva la sută cu cât? 5%. Super. Au rezolvat pandemia. Cel mai acceptabil (căci corect eu nu consider că este nici acolo) este la greci. Obligați sunt doar cei peste o limită de vârstă, unde se estimează și că riscul este cel mai mare.

mihai tanase
3.12.2021, 07:06:24

"Cancelarul german în exerciţiu Angela Merkel a anunţat joi noi restricţii radicale ... ÎMPOTRIVA populaţiei germane nevaccinate ÎMPOTRIVA covid-19..." Numai de doua ori ÎMPOTRIVA în aceeasi fraza ? Cam putin, baieti :)))

Modifică Setările