articolul anterior articolul urmator

Germania, reticentă în legătură cu armata lui Macron

14
8 Nov 2018 14:43:37
Autor: Ion Gaidau
Preşedintele francez Emmanuel Macron primind-o la Paris pe cancelarul german Angela Merkel FOTO EPA
Preşedintele francez Emmanuel Macron primind-o la Paris pe cancelarul german Angela Merkel FOTO EPA

14 Comentarii

Ionescu Ion
8.11.2018, 14:58:35

Ultima data cand Franta a fost invadata, a cam capitulat rapid. Iar daca la putere vin sustinatori putinisti cum e LePen, armata rusa va avea cale libera prin toata Europa. Tot la americani ramane baza sa apere Europa de pericolul bolsevic.

0 (6 voturi)
Puscas Marin
8.11.2018, 15:08:35

Americanii nu apara Iuropa absolut deloc!!! Pentru ei zona Asia e si acum pericolul si preocuparea principala asa cum a fost inca din Primul Razboi Mondial. Pe americani nu ii intereseaza Iuropa si nici Mother Russia ci China si Japonia. Daca nu stii asta inseamna ca esti alt retardat lingau de clante de ambasade amerloce ca si idiotul util Chifu!!! Pe Chifu il stiu inca de pe vremea cand absolveam AISM...un retardat intellectual lingau la oricine ii da o chifla sa manance si gura lui ceva!!!

+1 (5 voturi)
Puscas Marin
8.11.2018, 15:03:10

Deci iar am avut dreptate!!! Armata asta iuropiana e ceva parallel cu NATO pentru ca Franta vrea trupe suplimentare in Congo, Mali, Camerun….adica in coloniile lor. Inca din 2005 am informat MApN despre ce vor frantujii. Raspunsul a fost unul nescris...adica am comunicat ofiterul francez ca nu ne intereseaza cererea lor. Si asa a ramas!!! Nu avem nicio treaba cu coloniile lor din Africa, e problema frantujilor sa trimita trupe acolo mai ales ca acum ca sunt in cacat cu Legiunea Straina. Au ajuns sa primeasca numai gunoaie in Legiunea Straina si sa ajunga o armata paralela de gunoaie umane mai slaba decat cele 3 Regimente de Infanterie Marina frantzujesti!!! Legiunea Straina e deja istorie de cacat!!

+2 (2 voturi)
mindrescu costel
8.11.2018, 15:21:01

prind si nemtii muste dar parca macroul afumat ii depaseste caricatura e in delir

0 (2 voturi)
Namalas Salaman
8.11.2018, 15:32:24

Reticența Germaniei, că vezi Doamne, armata UE va putea fi folosită pentru intervenții în afară, e superfluă aprioric, de vreme ce nu s-au jenat să permită trupelor NATO europene să participe la mai multe teatre de luptă, sub egida nordatlantică. Deci asta pică sonor; Europa are nevoie urgentă de o armată proprie. Doar că înființarea ei trebuie să fie precedată de construirea unei doctrine de apărare continentală postNATO, care să eludeze aportul SUA la apărarea colectivă. Semnalele transmise de Trump cel Blond arată că America, definită ca aliat nativ al europenilor, e un postulat depășit.

+1 (5 voturi)