Europa

articolul anterior articolul urmator

Situaţie critică în Germania. Cantonul în care se află abatorul unde aproape 1.000 de români au fost infectaţi cu Covid-19 rămâne în carantină până la 7 iulie

1
29 Jun 2020 20:41:57
Autor: News.ro
Această ieşire din izolare vizează aproximativ 280.000 de persoane.
Această ieşire din izolare vizează aproximativ 280.000 de persoane.

Germania a anunţat luni scoaterea din izolare a unuia dintre cele două cantoane din vestul ţării în care au fost impuse restricţii în urma apariţiei unui important focar de contaminare cu noul coronavirus, relatează AFP. Cantonul în care se află abatorul Tönnies, unde muncesc români, rămâne în carantină până la 7 iulie

”Noi nu prelungim măsurile de izolare în cantonul Warendorf. Ele expiră la 30 iunie, mâine (marţi)”, a anunţat într-o conferinţă de presă, la Düsseldorf, preşedintele-ministru al Renaniei de Nord-Westfalia, un land dens populat, Armin Laschet.

Această ieşire din izolare vizează aproximativ 280.000 de persoane.

În schimb, cantonul vecin, Gütersloh, în care locuiesc aproximativ 360.000 de persoane, plasat de asemenea în carantină, săptămâna trecută, urmează să rămână în izolare încă o săptămână, până la 7 iulie, ”din precauţie”, a precizat el.

Liderul conservator, un potenţial succesor al Angelei Merkel şi candidat la preşedinţia Partidului Uniunea Creştin Democrată (CDU) a dat asigurări că, în această regiune, contaminarea este ”sub control”.

Reimpunerea izolării - care nu obligă, cu toate acestea, oamenii să rămână acasă - a fost decretată marţi, într-o încercare de a opri răspândirea virusului, care a afectat peste 1.550 de persoane, majoritatea angajate la unul dintre principalele abatoare din Europa, al societăţii Tönnies.

Abatorul, situat în apropiere de Gütersloh, are 6.700 de angajaţi, mulţi provenind din Bulgaria şi România.

Aceasta a fost o premieră în Germania, o ţară relativ cruţată de pandemia covid-19 până în prezent şi care a fost una dintre primele ţări europene care a lansat o ieşire din izolare treptată, în mai.

Potrivit lui Armin Laschet, puţine persoane, în afară de cele care muncesc în abator, au fost contaminate de virus în cantonul Gütersloh şi niciuna în Warendorf.

Această replasare în izolare a provocat îngrijorări în Germania, dar şi în străinătate.

Austria, unde se duc numeroşi germani în concediu, a anunţat duminică faptul că îi va obliga pe locuitorii cantonului Gütersloh să prezinte un test negativ de covid-19 pentru a intra pe teritoriul austriac.

Noul coronavirus a contaminat oficial 193.761 de oameni în Germania şi a ucis 8.961, potrivit Institutului Robert Koch.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Pontus Euxinus
30.06.2020, 01:44:06

Saracii romani. I-a pus Necuratul sa se duca in jermanica la cules de sparanghel si la abatoare tocmai in perioada asta. Ca si cum coana merkel nu avea destula mana de lucru printre araboii si africanii pe care i-a primit . I-a gasit fraieri pe romani, iar iohanisul i-a lasat sa iasa din tara, in timp ce orasele erau in carantina !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!