Europa

articolul anterior articolul urmator

Grecia intră în recesiune ca urmare a pandemiei de coronavirus

0
25 Mar 2020 10:26:39
Autor: Viorica Marin
Kyriakos Mitsotakis, premirul Greciei
Kyriakos Mitsotakis, premirul Greciei

Ministrul Finanţelor din Grecia, Christos Staikouras, a avertizat că economia ţării se va contracta în 2020 pe fondul măsurilor restrictive impuse de epidemia de coronavirus.

„Situaţia economiei Greciei s-a deteriorat şi continuă să se deterioreze. Criza se adânceşte, va deveni din ce în ce mai adâncă, iar economia va intra în recesiune în 2020", a estimat, marţi, Christos Staikouras, citat de Reuters.
 
Ieşită dintr-o criză majoră care a necesitat trei pachete de asistenţă financiară, Grecia prognoza o creştere de 2,8% din PIB. Staikouras arată, acum, că recesiunea va fi una temporară, pagubele economice pe termen scurt fiind semnificative, dar pe final de an va fi o creştere peste 0%.
 
Banca Centrală a Greciei a înrăutăţit prognoza de creştere a economiei în acest an de la 2,4% la 0%, din cauza efectelor negative ale pandemiei.
 
Guvernul de la Atena a anunţat marţi că va oferi reduceri de 25% persoanelor şi companiilor care îşi plătesc taxele şi impozitele la timp.
 
Săptămâna trecută, premierul Kyriakos Mitsotakis anunţase că Guvernul va injecta zece miliarde de euro pentru a sprijini economia afectată de epidemie.
 
Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis a mai adus în discuţie o serie de măsuri economice noi, pe lângă cele anunţate săptămâna trecută. Este vorba despre alte câteva decizii pentru susţinerea micilor întreprinzători eleni, care lucrează pe cont propriu. Ei vor putea primi până la 800 de euro pe lună, pe toată durata stării de urgenţă, în anumite condiţii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările