Europa

articolul anterior articolul urmator

Grecia prelungeşte lockdown-ul şi anunţă măsuri suplimentare pentru perioada „cea mai dură” a epidemiei

0
4 Mar 2021 14:12:18
Autor: Viorica Marin
Grecia, aflată în lockdown de la 7 noiembrie, a înregistrat miercuri cea mai mare rată zilnică de infectări, cu peste 2.700 de cazuri noi Foto EPA EFE
Grecia, aflată în lockdown de la 7 noiembrie, a înregistrat miercuri cea mai mare rată zilnică de infectări, cu peste 2.700 de cazuri noi Foto EPA EFE

Guvernul grec a anunţat miercuri că lockdown-ul în vigoare pentru combatarea epidemiei de COVID-19 va fi prelungit până la 16 martie şi va fi suplimentat cu noi restricţii, având în vedere că ţara trece prin perioada cea mai dură a epidemiei, transmite AFP.

În Grecia, noi restricţii au intrat în vigoare din această dimineaţă până pe 16 martie.
 
În regiunea metropolitană a Atenei şi cea a Salonicului va fi interzisă circulaţia pe timp de noapte între orele 21:00 şi 5:00, de luni până vineri, şi între orele 19:00 şi 5:00 în weekend. Se suspendă, de asemenea, activităţile sportive cu excepţia antrenamentelor şi a competiţiilor sportive care se vor desfăşura fără public. Nu se vor face nunţi, botezuri sau parastase, iar slujbele se pot ţine fără credicioşi. Şcolile vor fi închise acolo unde situaţia epidemiologică este foarte gravă.
 
Potrivit ministrul grec al sănătăţii, Grecia a trecut deja la cel mai radical plan de măsuri anti-COVID din cauza răspândirii alarmante a tulpinii mutante din Marea Britanie şi după 19 zile în care epidemia a atins cel mai ridicat nivel din acest an.
 
Grecia, aflată în lockdown de la 7 noiembrie, a înregistrat miercuri cea mai mare rată zilnică de infectări, cu peste 2.700 de cazuri noi, a declarat presei ministrul sănătăţii, Vassilis Kikilias.
 
"Traversăm partea cea mai dură a acestei pandemii", a avertizat el, subliniind că spitalele publice din Atena sunt supuse unei 'presiuni insuportabile' de săptămâni.
 
"În ritmul în care vin noile spitalizări, sistemul de sănătate îşi depăşeşte limitele de infrastructură şi personal", a afirmat el, insistând pe 'creşterea importantă' a contagierilor cu varianta britanică a coronavirusului.
 
În consecinţă, un spital militar şi două spitale private din Atena vor prelua pacienţi non-COVID pentru a elibera sute de paturi în spitaluri publice, unde să fie primiţi bolnavi infectaţi cu SARS-CoV-2.
 
Lockdown-ul, prelungit deja de mai multe ori şi care urma să se încheie la 8 martie, va fi extins până la 16 martie şi va fi însoţit de măsuri mai stricte începând de joi. Locuitorii nu vor mai putea ieşi din perimetrul municipalităţii lor nici măcar pentru a face cumpărături sau exerciţiu fizic.
 
Aceste "măsuri vizează să reducă mobilitatea (...) rămânem la noi, în cartierele noastre", a afirmat viceministrul protecţiei civile, Nikos Hardalias, în acelaşi briefing de presă.
 
Miercuri au fost anunţate încă 40 de decese asociate COVID-19, bilanţul ajungând la aproape 6.600 într-o ţară cu 11 milioane de locuitori.
 
De la debutul pandemiei, aproape 200.000 de persoane au fost infectate în Grecia, iar în prezent peste 430 sunt spitalizate la terapie intensivă.
 
Mai mult de 950.000 de persoane au fost vaccinate până acum.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările