Europa

articolul anterior articolul urmator

Grecia renunţă la obligativitatea purtării măştii sanitare în avioane şi locuri publice închise de la 1 iunie

3
18 May 2022 21:49:29
Autor: News.ro

Grecia a anunţat miercuri că renunţă la obligativitatea purtării măştii sanitare în avioane şi locuri publice închise de la 1 iunie, în contextul ridicării restricţiilor impuse cu scopul de a reduce răspândirea coronavirusului înainte de începutul sezonului estival, relatează Reuters.

Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei (AESA) şi Centrul European pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor (ECDC) au anunţat în luna mai că ridică obligativitatea purtării măştilor anticovid în avioane şi în aeroporturile din Uniunea Europeană începând cu 16 mai.

Cu toate acestea, regulile privind purtarea măştilor variază după ridicarea obligativităţii. Astfel, companiile aeriene au fost instruite să încurajeze pasagerii să folosească măştile în timpul zborurile către sau dinspre destinaţii în care purtarea măştii în transportul public este încă necesară.

”În spitale, azilurile de bătrâni şi transportul urban, cum ar fi autobuzele, metroul şi tramvaiul, rămâne obligatorie purtarea măştii”, a declarat ministrul grec al Sănătăţii, Thanos Plevris, într-un mesaj televizat.

El a adăugat că o comisie de experţi îşi va anunţa decizia privind purtarea măştii de către pasagerii de pe feribot săptămâna viitoare.

La începutul lunii martie, Grecia a îndepărtat obligativitatea măştii în restaurante, baruri şi centre de divertisment de noapte.

Autorităţile sanitare au anunţat miercuri 4.626 de cazuri de COVID-19 şi 19 decese asociate, numărul total de infecţii din ţară de la primul caz identificat în urmă cu doi ani ridicându-se la 3.406.553 milioane, iar numărul total de decese la 29.619.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Ciolac Marcel
18.05.2022, 22:50:01

Grecia si Spania au fost initiatorii Pasaportului Covid cu toate relele legate de acesta. Sa-i BOICOTAM. Sunt si alte tari nu numai astea doua.

0 (2 voturi)
www.brave.com
19.05.2022, 01:48:37

Pai Grecia e orthodoxa ca tine ba !... adica athos, becali and all...

-12 (14 voturi)
Ciolac Marcel
19.05.2022, 08:23:37

Ce treaba are p..... cu prefectura? Vorbesti si tu ca p.... in targ.

Modifică Setările