Europa

articolul anterior articolul urmator

Grecia şi Spania insistă pentru crearea certificatului care să ateste vaccinarea anti-COVID-19: „Va fi un element important pentru reluarea mobilităţii”

6
21 Jan 2021 19:38:36
Autor: Ion Gaidau
Aeroport din Spania în vremea pandemiei de COVID-19 FOTO EPA-EFE
Aeroport din Spania în vremea pandemiei de COVID-19 FOTO EPA-EFE

Dornice să-şi relanseze turismul, care asigură o bună parte din PIB-urile lor, Grecia şi Spania insistă pentru introducerea în Uniunea Europeană a certificatului care să ateste vaccinarea anti-COVID-19.

Arancha Gonzalez, şefa diplomaţiei spaniole, a declarat joi ţara sa insistă pe lângă UE şi Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică pentru crearea unui astfel de certificat, în scopul de a revitaliza călătoriile.

„Ne îndreptăm inevitabil spre un certificat de vaccinare. Va fi un element foarte important pentru garantarea reluării în siguranţă a mobilităţii”, a declarat ministrul spaniol de Externe pentru postul de radio RNE, potrivit AFP.

La fel ca premierul grec Kyriakos Mitsotakis, Arancha Gonzalez pledează pentru o coordonare la nivel european sau chiar la nivel mondial pentru emiterea unui astfel de document.

Mitsotakis a reluat ideea certificatului de vaccinare anti-COVID-19 într-un interviu acordat pentru EurActiv. Acest document ne-ar permite „să relansăm turismul”, subliniază el. „Să le permitem cetăţenilor noştri să se mişte liber şi fără restricţii dintr-o ţară în alta”, insistă şeful Guvernului grec.

Comisia Europeană (CE) s-a pronunţat deja în favoarea certificatului de vaccinare anti-COVID-19.

„Este un imperativ medical să avem o certificare a vaccinării. Din acest motiv mă bucur de iniţiativa premierului grec cu privire la un certificat de vaccinare recunoscut reciproc”, a declarat acum o săptămână preşedinta CE Ursula von der Leyen.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Camelia Sorescu
21.01.2021, 19:50:04

Va fi un element de discriminare. O încălcare a democrației, o întoarcere la xenofobie, rasism și extremism sub pretextul sănătății publice. Dar și modalitatea de suprimare a vocilor critice și adversarilor din Politică sau Societate. Oamenii au făcut o greșeală că au permis nihiliștilor și fanaticilor din științele exacte care nu cred în nimic să ajungă responsabili de viitorul societăților. Acum a venit ziua judecății și va fi foarte greu să scăpăm de acești derapați care se cred mai presus de Dumnezeu și natura umană.

-6 (12 voturi)
Camelia Sorescu
21.01.2021, 19:55:32

Și referitor la virus, nu i se pare nimănui dubios că 1 an de zile nu a existat nicio modificare, nicio mutație, și deodată cum încep vaccinările apar nu știu câte mutații? Cine îmi garantează ca de fapt mutațiile nu se datorează tipurilor diferite de vaccin care în combinație cu diferitele genoame specifice țărilor respective mutează virusul? Eu nu am acest curaj de a mă vaccina, mai ales în condițiile date. Pentru mine e foarte suspect și părerea mea strict personală e că aceste mutații care au apărut o dată cu vaccinul au chiar cu vaccinul legătură.

-8 (10 voturi)
Iosif66
21.01.2021, 19:56:40

Aceste tari vor ramane fara 50% in turistii anilor trecuti.

-1 (3 voturi)
Matei Basarab
21.01.2021, 20:02:31

Prin 2018 am inceput renovarea si modernizarea casei de vacanta pe care o detineam. Este pe litoral. Parca am stiut de restrictiile care urmeaza. Vara trecuta am petrecut-o acolo si a fost de vis. Nu ma mai intereseaza porcariile numite de agentiile de turism "sejururi". Am absolut tot ce-mi doresc in locuinta aia. Nu mai am nici un gand sa-i cadorisesc pe greci, italieni ori spanioli.

-7 (11 voturi)
Camelia Sorescu
21.01.2021, 20:03:10

Iosif66 nu țările în sine iau aceste hotărâri, ci conducătorii lor care demult nu îi mai reprezintă pe cetățeni. Exact ca în cazul României, vedeți doar, 70% din Români nu au votat. La fel e peste tot, e un dezinteres generalizat dar nu întâmplător. Politica modernă se bazează pe propagarea scârbirii și lehamitei care în general atinge oamenii cu educație, principii și așteptări, neavând însă efect asupra celor din taberele opuse care merg mai departe la vot și sunt ușor de manipulat prin discursuri care promovează ura, dezbinarea, complexarea și multe altele. Plus că după părerea mea majoritatea liderilor sunt cumpărați în acest moment de chinezi. Prăbușirea economiilor și a societăților e primul pas spre dictatura globală. Iar Coronavirusul e pretextul perfect.

-3 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările