Europa

articolul anterior articolul urmator

Grecia ar trebui exclusă din zona euro, cred germanii

0
14 Feb 2010 22:50:26
Autor: adevarul
Angela Merkel
Angela Merkel

Majoritatea germanilor vrea ca Grecia să fie scoasă din zona euro în cazul în care va fi necesar. Mai mult de două treimi se opun creditării Atenei cu milioane de euro, potrivit unui sondaj de opinie publicat duminică.

Membrii coaliţiei Angela Merkel, ca şi alţi politicieni care s-au arătat sceptici, şi-au exprimat opoziţia faţă de planurile europene de salvare a Greciei, mai ales că şi Germania este într-o stare fragilă, notează Reuters.

Un sondaj de opinie realizat pentru Bild arată că 53% dintre germanii chestionaţi sunt de părere că Uniunea Europeană ar trebui să scoată Grecia din zona euro, în cazul în care acest lucru este necesar.

Atena a făcut eforturi pentru a convinge investitorii că trece peste criza cauzată de datorii.

Săptămâna trecută membrii UE au discutat posibilitatea de a ajuta Grecia. Aceştia şi-au arătat sprijinul, însă doar la mod declarativ. Miniştrii de finanţe din zona euro se aşteaptă la discuţii cu Grecia luni sau marţi pe această temă.

Cancelarul german Angela Merkel s-a arătat rezervată în declaraţii. Aceasta este de părere că Atena trebuie ajutată, însă rezolvarea problemelor nu depinde de UE.

Un deputat din coaliţia Angelei Merkel susţine că nu ar putea explica unui şomer german că nu i se poate mări indemnizaţia de şomaj, dar că grecii ies la pensie la 63 de ani.

Germania a schimbat vârsta de pensionare de la 65 la 67 de ani pentru a îndeplini condiţiile impuse de UE în privinţa deficitului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările