Europa

articolul anterior articolul urmator

Guvernul german alocă jumătate de miliard de euro pentru modernizarea sistemelor de ventilaţie ca măsură de combatere a pandemiei COVID-19

3
19 Oct 2020 19:24:23
Autor: Cristina Ene
Foto arhivă
Foto arhivă

Guvernul german va investi 500 de milioane de euro în modernizarea sistemelor de ventilaţie din clădirile publice în scopul combaterii răspândirii noului coronavirus, relatează BBC.

Fondurile vor merge la instituţii publice, muzee, teatre, universităţi şi şcoli şi sunt destinate modernizării sistemelor de aer condiţionat în limita a 100.000 de euro. Totodată, pot fi folosite pentru achiziţia de senzori pentru măsurarea nivelului de dioxid de carbon, un indicator al aerului stătut dintr-un spaţiu închis. Banii vor fi alocaţi începând de marţi.
 
Şcolile care nu dispun de sisteme centralizate de aer condiţionat sunt îndemnate să apeleze la purificatoare mobile de aer, în funcţie şi de posibilitatea ventilării naturale obţinute prin simpla deschidere a ferestrelor.
 
Experţii germani avertizează însă că purificatoarele care se bazează pe raze ultraviolete, ionizare sau ozon pot fi ineficiente împotriva particulelor de coronavirus şi în unele cazuri pot chiar înrăutăţi calitatea aerului.
 
Germania a introdus ventilarea spaţiilor interioare în strategia naţională de combatere a transmiterii coronavirusului SARS-CoV-2, nemţii fiind sfătuiţi să-şi aerisească locuinţele de cel puţin două ori pe zi.
 
Stropii de salivă eliberaţi prin tuse sau strănut pot supravieţui în aer cel puţin 8 minute, în timp ce picăturile fine de virus sau aerosolii rezistă şi câteva ore.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Pontus Euxinus
19.10.2020, 19:39:57

Pentru cancer nu se mai invesc bani ? Doar pt gripa chinezeasca care produce complicatii si mor doar intre 0.3-0.5% FAKE PANDEMIE

-2 (2 voturi)
President Elect Spaima Vitelor
19.10.2020, 20:44:08

Baga bani intr-o economie care nu se descurca fara ajutor de la centru, c-asa-i in capitalism:))) Insa Germania are datorii enorme la NATO, ar trebui sa nu mai fie nerusinati si sa investeasca in dat aere ci in plata apararii laute pe caiet timp de decenii! 2% din PIB la aparare, apoi sa ne dea lectii 'de la centru' madam Merkel!

-1 (1 vot)
aşa şi aşa
20.10.2020, 05:37:54

Ăstora doi, de mai sus... Ce miros urît vine dinspre voi.... Nu sînt foarte familiarizat cu troll-ismul, dar presupun că aşa miroase un postac plătit să scrie la comandă : miros rînced, infect, şi care denotă o igienă personală precară... Legat de articol, sînt surprins că nemţii (probabil şi alţii), au "schimbat macazul" (din panică?), şi dacă în primăvară sistemele de ventilare/climatizare erau considerate unul din "vinovaţii" care propagă zburdalnicul virus în spaţiile închise, acum e... invers...

Modifică Setările