Europa

articolul anterior articolul urmator

Guvernul Marii Britanii refuză apelurile de a reintroduce restricţii. Ministrul Sănătăţii, Sajid Javid: „Vaccinarea rămâne prima linie de apărare”

4
21 Oct 2021 00:41:02
Autor: Mălina Gîndu
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Guvernul britanic a respins miercuri apelurile tot mai numeroase pentru a restabili restricţiile anti-COVID-19, cum ar fi măştile în interior, în faţa unei contaminări crescânde, preferând să se concentreze pe vaccinare şi pe noi tratamente, notează AFP.

Numărul de cazuri noi s-a apropiat miercuri de 50.000 pentru a doua oară săptămâna aceasta, iar ministrul sănătăţii, Sajid Javid, a estimat că cifra ar putea ajunge la 100.000. Bilanţul total a depăşit 139.000 de morţi, al doilea în Europa după Rusia.
 
O confederaţie de profesionişti din domeniul sănătăţii publice a solicitat măsuri "imediate", deoarece rata contaminării este una dintre cele mai grave din lume, stârnind temeri legate de supraaglomerarea spitalelor.
 
Ministrul Sănătăţii, Sajid Javid, a avertizat în faţa presei că numărul cazurilor "ar putea ajunge la 100.000 pe zi" şi a recunoscut că presiunea creşte asupra spitalelor, cu aproape 1.000 de internări pe zi de pacienţi cu COVID-19, informează AFP, citată de Agerpres.
 
Cu toate acestea, "nu intenţionăm să implementăm planul nostru B", care prevede o posibilă revenire la purtarea măştii în interior, încurajarea telemuncii sau chiar paşaportul de vaccinare, a spus el.
 
El a repetat că vaccinarea rămâne "prima linie de apărare", asigurări că guvernul "se pregăteşte pentru toate eventualităţile" şi "nu va ezita să acţioneze" dacă tendinţa devine "nesustenabilă" pentru spitale.
 
În iulie, guvernul Boris Johnson a ridicat majoritatea restricţiilor anti-COVID-19 din Anglia, după un lockdown lung în iarnă. Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord, competente în probleme sanitare, continuă să impună purtarea măştii în interior.
 
Această politică foarte liberală este una dintre ipotezele prezentate pentru a explica degradarea actuală, care afectează în principal adolescenţii şi tinerii adulţi. Citate sunt, de asemenea, rata scăzută de vaccinare a minorilor şi campania lentă de administrare a dozei suplimentare pentru persoanele în vârstă, care au primit primele doze foarte devreme şi şi-au văzut imunitatea scăzută.
 
În situaţia actuală, guvernul intenţionează să accelereze campania de rapel şi să convingă tinerii să se vaccineze.
 
De altfel, executivul a anunţat miercuri un acord pentru achiziţionarea a mii de doze de noi tratamente antivirale de la laboratoarele Merck şi Pfizer pentru cei mai vulnerabili, a căror aprobare este aşteptată în următoarele săptămâni.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Stol
21.10.2021, 03:47:50

Introduceti restrictii ba atei retardati , nu vedeti ca Vaccinele sunt niste zeitati deale ateilor la care se inchina ateii . Vreti sa pieriti ca ei in retardism ?

-14 (14 voturi)
Stol
21.10.2021, 03:51:02

"Guvernul britanic a respins miercuri apelurile tot mai numeroase pentru a restabili restricţiile anti-COVID-19, cum ar fi măştile în interior, în faţa unei contaminări crescânde, preferând să se concentreze pe vaccinare şi pe noi tratamente, notează AFP." Normal , ca i-au indoctrinat ateii ca zeii atei o sa-i salveze cu vaccine doar sa interzica Pelerinajele la Sfintele Moaste si atunci zeii atei vor fi multumiti !

-13 (13 voturi)
Andrew Smith
21.10.2021, 10:28:14

Ca sa stiti la ce dezinformare va expuneti pe acest forum, puteti monitoriza live activitatea postacilor antivaccinisti pe forumurile Adevarul, vizitand: https://telegra.ph/LIVE---Postaci-Antivaccin-Forumurile-Adevarul-10-20 Enjoy! [daca exista nume de antivaccinisti sarguinciosi care nu se regasesc in graficul respectiv, Vocea Mantuitorului asteapta sugestii]

-2 (2 voturi)
Alyssa Case
21.10.2021, 22:39:06

Ca sa stiti la ce dezinformare va expuneti pe acest forum, puteti monitoriza live activitatea postacilor antivaccinisti pe forumurile Adevarul, vizitand: https://telegra.ph/LIVE---Postaci-Antivaccin-Forumurile-Adevarul-10-20 Enjoy! MODERATORI: Inainte sa supendati acest cont, aruncati si voi o privire la respectivul grafic, si banati conturile evident platite pentru a dezinforma. Multumim. [daca exista nume de antivaccinisti sarguinciosi care nu se regasesc in graficul respectiv, Vocea Mantuitorului asteapta sugestii]

+11 (13 voturi)
Modifică Setările