Europa

articolul anterior articolul urmator

Guvernul polonez a introdus „scutul anti-inflaţie”. Cum este protejată populaţia de creşterea preţurilor

1
1 Dec 2021 14:44:53
Autor: George-Andrei Cristescu
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Polonezii vor beneficia în curând de reduceri de taxe şi vor vedea o reducere a preţurilor carburanţilor ca parte a aşa-numitului „scut anti-inflaţie”, a anunţat marţi guvernul, informează Euractiv.

„Astăzi am început să implementăm premisele privind scutul anti-inflaţie. Ar trebui să protejeze familiile şi bugetele gospodăriilor poloneze de creşterea preţurilor”, a spus prim-ministrul Mateusz Morawiecki.
 
Printre soluţiile care urmează să fie introduse se numără reducerile de taxe. Guvernul urmează să reducă TVA-ul la încălzire la 8% de la 23% şi va mări numărul beneficiarilor „alocaţiei -scut” la şapte milioane de gospodării, a spus Morawiecki.
 
„Dacă în al doilea trimestru al anului viitor inflaţia nu va prezenta tendinţe semnificative de scădere, vom lua şi alte măsuri, vom sprijini cetăţenii polonezi”, a adăugat el.
 
În cazul carburanţilor, acesta a subliniat că pe lângă reducerea accizei şi scăderea la zero a taxei de emisie, se vor modifica şi impozitul.
 
„Combustibilii nu vor fi incluşi în taxa comercială, ceea ce ar trebui să reducă preţul combustibilului cu o duzină de cenţi. Împreună cu alte măsuri, acest lucru ar putea duce la o reducere a preţului combustibilului pe litru cu 20-25 de zloţi, iar optimiştii spun chiar şi cu 30 de zloţi”, a adăugat el.
 
„Implementăm o taxă-scut rezultată din creşterile de preţ de către diverşi producători. Va fi plătită în două rate şi va fi între 400 (97 de dolari) şi chiar 1.100 (266 de dolari) de zloţi, în funcţie de mărimea familiei”, a spus Morawiecki.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Ionel Marcu
1.12.2021, 16:44:02

Polonezii își permit, au numai 900.000 de bugetari la o populație dublă, au numai 1.700 de primării, nu 3.230, ca noi, n-au pensii fără contribuții, n-au PSD!

+3 (3 voturi)
Modifică Setările