Europa

articolul anterior articolul urmator

Guvernul spaniol a adoptat un proiect de lege controversat care ar urma să permită schimbarea sexului de la vârsta de 14 ani

5
29 Jun 2021 16:02:56
Autor: News.ro
Paradă pro-LGTB la Madrid FOTO EPA-EFE
Paradă pro-LGTB la Madrid FOTO EPA-EFE

Guvernul spaniol a adoptat marţi o primă versiune a unui proiect de lege controversat, care autorizează adolescenţii, începând de la vârsta de 14 ani, să-şi schimbe genul, fără un diagnostic medical sau terapie hormonală, declară o sursă guvernamentală, relatează Reuters.

Textul prevede, în schimb, o autorizare din partea părinţilor în cazul minorilor cu vârsta cuprinse între 14 şi 16 ani.

El urmează să fie supus unei consultări publice, înainte să fie reexaminat de către Guvern şi să fie supus unui vot în Congresul Deputaţilor, Camera inferioară a Parlamentului spaniol.

Legislaţia spaniolă autorizează în prezent schimbarea genului, la starea civilă, doar după doi ani de terapie hormonală şi o evaluare psihologică a persoanelor care depun o cerere în acest sens.

Proiectul de lege al Guvernului socialist al lui Pedro Sanchez, care interzice totodată aşa-zisa terapie de conversie, provoacă polemică în Spania.

Activişti transsexuali consideră că proiectul nu merge destul de departe, în timp ce unele asociaţii feministe se opun textului în numele apărării femeilor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

dumitru bogdan
29.06.2021, 16:37:51

Un om are completa libertate de exercițiu de la vârsta majoratului. Nu poate conduce o masina la 14 ani, nu se poate angaja, dar poate sa își schimbe sexul. Frumos. Avangardist.

-3 (15 voturi)
defu gabi
29.06.2021, 18:14:27

Asta era preocuparea majora a omenirii: ce nazbatii sa faca cu sexul... Nu criza energetica, nu criza alimentara, nu criza financiara, nu bolile incurabile, nu conflictele armate, nu terorismul, nu drogurile, nu somajul, etc.etc.etc.... Politicienii ar trebui inchisi la ospiciu, au inceput sa faca lucruri traznite...

-3 (7 voturi)
Dr. No
29.06.2021, 17:30:11

Ce te poți aștepta de la un guvern socialist. Un partid progresist e o gloată de invadatori pentru o națiune, distrug absolut tot ce le iese in cale. Nu știu cum vom reuși să scăpăm din capcana asta in care ne-a adus istoria.

-5 (11 voturi)
un motan intransigent
29.06.2021, 17:51:12

Propun sa luam partea plina a paharului. Ce n-are pret, n-are valoare (sic). Invatatura, dobandirea cunoasterii e ceva de pretz. Invatzatura de minte, si mai si. Aberatiile trebuie incurajate iar rezultatele trebuie etalate lumii, cu lux de amanunte. Asta cu atat cu cat sunt mai teribile, mai distrugatoare. Cel mai bine e sa inveti pe pielea altuia. Tineri de 14 ani care sunt amatori de schimbare de sex? Iata o ocazie minunata de promovare a anormalului spre studiul evolutiei lui. Mutilarea obtinuta trebuie sa serveasca de exemplu al esecului. Totodata, trebuie invinovatiti sustinatorii libertatilor aberante. Hai, ca se poate!

-6 (12 voturi)
Goicea Niculae
30.06.2021, 01:34:13

Toți deviații ar trebui castrați de la vârste fragede ,împreună cu părinții care au produs asemenea rebuturi.

-3 (7 voturi)
Modifică Setările