Europa

articolul anterior articolul urmator

Helmut Kohl: Europa nu poate deveni „o nouă casă“ pentru migranţi

17
17 Apr 2016 17:25:37
Autor: Andreea Romanovschi
Helmut Kohl, fost cancelar al Germaniei Foto: AP
Helmut Kohl, fost cancelar al Germaniei Foto: AP

Fostul cancelar german Helmut Kohl a apreciat că Europa nu poate deveni „o nouă casă“ pentru migranţi, criticând astfel politica promovată de Angela Merkel în acest domeniu, deşi nu a făcut referire în mod direct la aceasta.

Comentariile fostului cancelar, citate de cotidianului german „Tagesspiegel“ în ediţia sa de duminică, sunt făcute în prefaţa în limba maghiară a celei mai recente cărţi pe care a semnat-o – „Aus Sorge um Europa“ („Din grijă pentru Europa“, în trad.).
 
Marţi, Helmut Kohl urmează să aibă o întâlnire cu premierul ungar, Viktor Orban, un adversar înverşunat al politicii „uşilor deschise“ promovate de actualul cancelar german, Angela Merkel. 

„Europa nu poate deveni o nouă casă pentru milioanele de oameni din întreaga lume care au probleme urgente“, a afirmat Helmut Kohl.

Fostul cancelar subliniază că soluţia în cazul crizei migratorii „nu se află în Europa“, ci „în regiunile în cauză“.

„Deciziile solitare, oricât de fondate le pot considera cei care le iau, şi politicile naţionale ale cavalerului singuratic trebuie să aparţină trecutului“, a scris fostul cancelar, făcând astfel referire la decizia luată în toamnă de actualul cancelar de la Berlin de a primi refugiaţi în Germania, notează AFP.

El a adăugat că numeroşi migranţi „vin din medii culturale diferite“. „Mulţi au o credinţă care este diferită de credinţele iudeo-creştine care fac parte din fundamentele ordinii noastre sociale şi a scării noastre de valori“, a afirmat Kohl.

În vârstă de 86 de ani, Helmut Kohl  apare rareori în public. Retras din viaţa politică în 2002, Kohl a suferit un accident în 2008, urmat de un atac vascular cerebral. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

17 Comentarii

JIM BEAM
17.04.2016, 17:39:33

Kohl dupa mine cel mai mare cancelar pe care l-a avut Germania..!.I s-a inventat o finantare dubioasa a partidului sau pt. a fi tras pe linie moarta , ceva de genul DNA de la noi -suspiciune fara probe,terfelirea prestigiului unui om aruncarea cu noroi-apoi a vnt Schroeder,apoi aceasta Merkel fost UTC-ista in DDR in Partidul Comunist Est German..care face praf Europa....

+8 (8 voturi)
Iris IRIS
17.04.2016, 19:04:52

Nimeni nu poate sta in fata argumentelor lui Helmuth Kohl. Kohl este fondatorul Germaniei moderne, iar Merkel care a fost uncenica in laboratorul lui Kohl nu si -a insusit cu sarguinta toata stiinta despre politica si despre condus o tara ca Germania - a ramas repetenta si ca atare a adus Germania intr-o situatie de catastrofa unde populatia Germaniei astazi este la cheremul arabilor imigranti. Sa speram ca alegerile va scutura Germania de neghina politica. Doamne ajuta !

+6 (6 voturi)
preisner camelia
17.04.2016, 17:46:26

Helmut Khol a fost omul politic care a pregatit si promovat un "politician de viitor "pentru tara lui ,insa poate si-a dat seama de marea greseala, pentru ca Merkel a facut rau nu numai tarii ei dar si Europei !!!! Acum se cere solidaritate si nu e cazul ,pentru ca a fi solidar la o hotarire pe care a luat-o Merkel solitar se numeste prostie !!

+4 (4 voturi)
Metoo Gras
17.04.2016, 19:59:45

Probabil şi Kohl e putlerist, altfel cum se explică simpatia lui (nu de azi !) față de " NEDEMOCRATUL " Viktor Orban?:-[!

-1 (5 voturi)
Tele Buinoiu
17.04.2016, 20:48:37

Evident ca migrantii trebuia sa aiba invitatie si abia dupa aceea sa sune. Ca si in cazul crizei financiare Europa a aratat ca este dezorganizata si neunita.

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (17)

Modifică Setările