Europa

articolul anterior articolul urmator

Incendiu în zona de excludere a fostei centrale nucleare de la Cernobîl. Aviaţia ucraineană, mobilizată pentru stingerea flăcărilor

1
5 Apr 2020 19:10:24
Autor: Ion Gaidau
Incendiu într-o pădure din zona de excludere de la Cernobîl Captură YouTube
Incendiu într-o pădure din zona de excludere de la Cernobîl Captură YouTube

Un incendiu forestier a izbucnit sâmbătă în zona de excludere din jurul fostei centrale Cernobîl, locul celui mai grav accident nuclear din istorie.

Autorităţile ucrainene au mobilizat duminică aviaţia pentru a stinge incendiul de la Cernobîl, care s-a extins pe o suprafaţă de peste 20 de hectare de pădure.

Două avioane, un elicopter şi circa o sută de pompieri au fost mobilizaţi pentru a lupta împotriva flăcărilor, potrivit AFP.

Într-un comunicat, Serviciul ucrainean de Urgenţă dă asigurări că focul este sub control şi nu există indicii de creştere a nivelului radiaţiilor.

Cernobîl este considerat locul celui mai grav accident nuclear din istorie. La 26 aprilie, reacorul 4 al centralei a explodat, contaminând, conform unor estimări, până la trei sferturi din Europa. Autorităţile au evacuat sute de mii de locuitori din regiune, iar o zonă vastă de peste 2.000 de kilometri pătraţi este abandonată şi acum. Centrala şi-a încheiat activitatea în 2000.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

moftronix
5.04.2020, 23:30:41

Mama Hominida a făcut in fine o evaluare coroborând declarații, comportamente și fapte. Fără suport științific. TRUMP a declarat acu o săptămână.....In USA vor muri de Covid ...o sută de mii...două sute de mii.....poate cinci sute de mii de oameni. Dacă vom avea doar 100.000 de morti va fi un mare succes pentru Administrația Americană. O foarte inteligentă declarație. Dar și foarte sugestivă. Coronavirusul a apărut in America. A fost considerat o Gripă. Americanii l-au răspândit in lume, cum ar fi prin Competiția Jocurile militare din China....De la aceste Jocuri a fost transmis chinezilor și rusilor care erau prezenti la acele jocuri. Reintorsi in America ei au intins Infectarea. Medicii americani au DEPISTAT virusul in noiembrie 2019 la acești soldați. Autoritățile americane au văzut despre ce este vorba și asteptau. Medicii chinezi să au procedat la fel. Rusii au procedat la fel. A inceput JOCUL intre China și USA, care face publică PRIMA epidemia prima. Prima care anunță este considerată tara de Proveniență. De aceea a făcut Media pro-americană marele tam-tam cu secretomania chinezească. Era simplu, mergeau pe un teren bătătorit de zeci de ani de propagandă. China a așteptat si ea o perioadă, că era normal să inteleagă miza și jocul de imagine. Totuși a fost nevoită să anunte epidemia la OMS in dec. 2019. Denumită Covid 19. Americanii n-au anuntat nimic, cazurile de infectare au fost date ca gripă.. Doar previziuni apocaliptice că in America vor fi sute de mii de morți din cauza chinezilor. Știau ei ce știau. Stiau că Infectarea incepuse mai INAINTE decât in China deci aria de extindere era mai mare. Si numărul de victime mult mai mare.

Modifică Setările